EUCALC – Erőforrásigény és környezeti hatás modellező eszköz

2020. február 13. - 2020. február 13.

Helyszín: Millenáris Park B épület - Elektromobilitás Látogatóközpont, 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16.

Programok

Az elmúlt hónapokban megjelenő nemzetközi és hazai stratégiák, útmutatások, megállapodások és irányelvek a környezetbarát, energia-, anyag- és erőforráshatékony működést ösztönzik. Ez kihat a kis-és középvállalkozások mindennapi működésére is, hiszen ezentúl olyan támogatásokra pályázhatnak, amelyek ezen célok megvalósítását mozdítják előre.

A tőkés társadalmi rend kicsinálja a bolygót

2018. október 3.

Hírek

Még ha náddal tapasztott sárkunyhóban lakott is valaki egy félreeső erdő mélyén az elmúlt néhány évben, minden bizonnyal akkor is hallott már a globális klímaváltozásról. Változatos, ijesztő és érdekes jelenségek összessége, melyek az éghajlat globálisan olyan súlyos szintű megváltozásával járnak együtt, aminek nyomán kénytelenek leszünk radikálisan változtatni az életmódunkon – már ha lesz rá módunk.

Egyre hatalmasabb a világ vagyoni egyenlőtlensége

2017. november 18.

Hírek

A Föld felnőtt lakosságának 0,7 százaléka birtokolja a világ megtakarításainak 45,9 százalékát. Ez azt jelenti, hogy 36 millió ember kezében elképesztő méretű összeg, 128,7 billió dollár összpontosul, amint ez a lenti piramison is látható.

Országvesztés törvényesített földrablással

2015. november 15.

Hírek

A külföldi és a hazai szakirodalom máig sem tisztázta, hogy az uniós jog hogyan rendezi a tagállamok önrendelkezését az államterületük földjére. Tanka Endre Országvesztés törvényesített földrablással c. könyve ennek az intézményi valóságát tárja fel a hat évtizedes közösségi joganyag és a mai szabályozók elemzésével. A kerekasztal beszélgetésen elsősorban arra keresték a választ, hogy a magyar… Tovább »

A fa mint a fenntartható fejlődés alapanyaga

2015. augusztus 15.

Hírek

A világ egyik legértékesebb természeti erőforrása a fa. A fenntartható forrásokból származó termékekre szembetűnően növekszik a fogyasztói kereslet és igény. Új nemzetközi szabvány készül.