Paks2: félrenézést vásárol a kormány

2018. október 20.

Hírek

Politikai ellentétek elsimítására, „feszültségoldásra” használja a kormány a erőműbővítés részberuházásait. Rossz hír az adófizetőknek: a módszer működik.

10 kérdőjel a a paksi bővítés ésszerűségével kapcsolatban

2017. november 17.

Hírek

Független szakértők, két politikus és a bővítésért felelős államtitkár vitatkozott két órán át a Paks 2-projekt kockázatairól, illetve az esetleges alternatívákról. A 2014-es megállapodás tartalma még azok számára sem volt ismert, akik a Paks 2-törvény, vagyis 2009 óta dolgoztak a szerződés előkészítésén.

Egy kávé mellett dőlt el a paksi szerződés

2017. november 16.

Hírek

A paksi bővítésről vitáztak az Ökopolisz Alapítvány szervezésében a MÚOSZ székházában. A kerekasztal-beszélgetés moderátora, Hargitai Miklós MÚOSZ elnök szerint a vita különlegessége az volt, hogy egy asztalhoz ültek a kormány képviselői, azaz Aszódi Attila paksi bővítésért felelős kormánybiztos és Csepreghy Nándor miniszterhelyettes a paksi bővítéssel kritikus energetikai szakértőkkel, ami nem szokása a kormányzatnak.

A paksi bővítés ára: drágább áram, brutális veszteség

2014. február 6.

Hírek

„Trükkök százait” vetette be az Orbán-kabinet, hogy ne kelljen előállnia a paksi bővítés valós számaival a beruházásról szóló egyezmény parlamenti végszavazása előtt. A titkolózás oka az, hogy – információnk szerint – az állami energiavállalat, az MVM számára készült számítások szerint a projekt az új blokkok tervezett élettartama alatt nem térül meg, és jelentős áramáremelkedést eredményez.

Atomjellel a Paksi paktum elkerüléséért

2014. január 30.

Hírek

Greenpeace-aktivisták ma reggel óriási atomjellé változtatták a budapesti Clark Ádám teret. Ezzel a látványos akcióval hívták fel a figyelmet arra, hogy a környezetvédelmi és gazdasági szempontból is elfogadhatatlan paksi bővítés folyamatát meg kell állítani.

Jelentősen sunyít a miniszterelnökség

2014. január 29.

Hírek

A Miniszterelnökség 15 nappal meghosszabbította az Energiaklub új paksi atomerőművel kapcsolatos adatigénylésének válaszadási határidejét.

Ideiglenesen hazánkban állomásozó paksi hitel milliárdok

2014. január 28.

Hírek

Lázár János szerint a paksi bővítésről kötött moszkvai paktum, melyet Vlagyimir Putyinnal kötöttek, az évszázad üzlete. Igaz, részleteket nem hajlandók közölni erről a bombaüzletről, a jelek szerint a legfontosabb kérdések (például a nyélbe ütött hitel kamata) még le sincsenek lezárva, így nehéz igazolni vagy cáfolni azt, amit állítanak. Tegyünk mégis egy kísérletet, hogy felvázoljuk a… Tovább »

Fidesz – MSZP nagykoalíciós atommutyi

2014. január 27.

Hírek

Egy 2007-ben titokban indított állami projekt volt az egyik korai előzménye annak az ügyletnek, amelyet Orbán Viktor kötött az oroszokkal a Paksi Atomerőmű bővítéséről. A szocialisták később a Fideszre támaszkodva készítették elő a beruházást, és ugyan ők nemzetközi pályázatot írtak volna ki, szerintük is világos volt, hogy az oroszoknak van a legnagyobb esélyük a munka… Tovább »

Munkát, atomot?

2014. január 27.

Hírek

Komoly fejlesztésekkel akár háromszáz hazai vállalkozás alkalmassá tehető – a nemzeti fejlesztési tárca szerint – arra, hogy a tervezett paksi atomreaktor-építés beszállítója legyen. (Mi már sejtjük, melyik az a kettő-három, amelyik biztosan alkalmas lesz.) A bedolgozói program pedig állítólag tízezer munkahelyet is teremthet.

Mire mentek a paksi média közpénzek?

2014. január 21.

Hírek

Az LMP pert indít az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. ellen, hogy hozzájusson a cég médiaszerződéseihez – jelentette be mai sajtótájékoztatóján a párt két társelnöke. Németh Lászlóné visszautasította a paksi nyílt vitát.