A téli esők is gyorsítják a grönlandi jég olvadását

2019. március 8.

Hírek

Egyre gyakoribbak Grönlandon az esőzések, amelyek olvasztják az északi féltekén elterülő sziget jegét, még az hosszú északi-sarki télben is gyakran esik az eső – állapították meg kutatók.

Sikerült megfékezni a kaliforniai erdőtüzet

2018. november 24.

Hírek

A kaliforniai tűzoltóság jelentése szerint a San Franciscótól északra fekvő és teljesen porig égett Paradise városka környékén pusztító lángok 95 százalékát eloltották, a Los Angeles környéki lángokat pedig teljesen megfékezték.

Közel 50 milliárdot költ Kína esőre

2017. január 24.

Hírek

Minden idők egyik legnagyobb időjárásmódosító projektjébe kezd a kínai kormány, amely 1,15 milliárd jüant, azaz kb. 48,5 milliárd forintot költ esőcsinálásra.

Gyakrabban pusztíthatnak Yvett utódai

2014. május 15.

Hírek

Az elmúlt napok szokatlan időjárásért az Yvette ciklon a felelős. Most még az Egyenlítő közelében tombolnak a trópusi ciklonok, de egyre távolabb kerülnek tőle: az elmúlt 30 évben több mint ötven kilométerrel eltávolodtak a pólusok felé.

Kína még több esőt gyárt

2013. október 23.

Hírek

Az időjárás befolyásolását jelenleg mintegy ötmillió négyzetkilométeren, Kína teljes területének felén, több mint 2200 megyében alkalmazzák – áll az országos meteorológiai hivatal jelentésében. Évente 50 milliárd tonna mesterséges esőt termel Kína – és még többet akar.