Újabb szög a korallzátony koporsójába

2019. február 22.

Hírek

Egymillió tonna iszapot engedne egy ausztrál cég a Nagy-korallzátonyba. Úgy kezelik a Nagy-korallzátonyt, mint ha egy szemetes lenne.

A klímaváltozás eltolta az európai áradásokat

2017. augusztus 12.

Hírek

Egy új tanulmány szerint a klímaváltozásnak jelentős hatása volt az európai áradásokra az elmúlt 50 évben. Kelet-Angliához hasonlóan számos területen már 15 nappal előbb bekövetkeznek az áradások, mint fél évszázaddal ezelőtt. Azonban ezek a változások nem mindenhol egyformák.

Árad a Mississippi

2016. január 3.

Hírek

Illinois és Missouri államokban egyre nagyobb területeket áraszt el az eddig tucatnyi gátat átszakító, megáradt Mississippi.

Jól bekavar az El Nino

2015. december 28.

Hírek

Tovább pusztítanak az erdőtüzek Spanyolországban. 150 ezren menekülnek Dél-Amerikában az áradások elől.

Árvízvédelmi készültség 300 kilométeren

2014. május 17.

Hírek

Mintegy 300 kilométernyi folyószakaszon van érvényben árvízvédelmi készültség, ebből több mint 60 kilométeren harmadfokú – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság.

Durvul a brit árvíz a rekordesők miatt

2014. február 11.

Hírek

Egyre súlyosabb az árvízhelyzet Anglia déli és délkeleti részén, ahol már a fegyveres erők is bekapcsolódtak a mentésbe. A brit miniszterelnök ma a legsúlyosabban érintett megyékbe ment el. Politikai csata lett a felelősség kérdése. Az idei volt az elmúlt két évszázad legcsapadékosabb januárja Angliában.