Az égig nőnek a tengeri szélturbinák?

2020. november 30.

Hírek

A szélturbinák egyre nagyobbak és erősebbek, így válik a szélenergia olcsóbbá és versenyképesebbé a hagyományos fosszilis tüzelőanyagokhoz képest. Európa máris világelső a szektorban, a cél a szélenergia kapacitásának további erőteljes növelése. Mindeközben az Orbán-kormány betiltotta a szélenergiát.

Aggasztó az Északi-tenger melegedése

2017. szeptember 12.

Hírek

Az óceánoknál kétszer gyorsabban melegedett az Északi-tenger vize az elmúlt 45 évben a német környezetvédelmi minisztérium szerint.

Áll az olaj a világtengeren

2016. július 15.

Hírek

Egyre több olajszállító tankert parkoltatnak az olajkereskedők az Északi-tengeren, már olyan mennyiségű olaj várakozik itt, amire 2009 óta nem volt példa. A Nemzetközi Energetikai Ügynökség (IEA) jelentése szerint ez jól jelzi, hogy a gyengélkedő globális kereslet egyelőre képtelen felszívni a túlkínálatot.

Giga szélenergetikai sziget épül

2016. június 12.

Hírek

A holland Tennet hálózatüzemeltető társaság áramelosztó szigetet tervez építeni az Északi-tengeren szélerőmű parkok számára. Ők a megújuló energiába fektetnek, mi az orosz függésű zsákutcás atommutyiba.

Influenzás lett 350 fóka

2014. október 22.

Hírek

Influenza-vírus miatt múlt ki vagy betegedett meg súlyosan 350 fóka az Északi-tenger schleswig-holsteini partjainál. Eddig kevesebb fókával végzett az influenzavírus a schleswig-holsteini Watt-tengerben, mint a szopornyicavírus.

Szabad az északnyugati átjáró

2014. október 2.

Hírek

Először kelt át teherhajó az Atlanti-óceánt a Csendes-óceánnal összekötő északnyugati átjárón egy jégtörő hajó segítsége nélkül.

Putyin szerint sem kalózok a Greenpeace aktivistái

2013. szeptember 26.

Hírek

Murmanszkban őrizetbe vették a Greenpeace aktivistáit és az őket szállító Arctic Sunrise jégtörőhajó személyzetét – közölte az orosz Szövetségi Nyomozó Bizottság szóvivője. Az orosz elnök szerint sem kalózok a Greenpeace aktivistái.

Az oroszok megszállták a Greenpeace hajóját

2013. szeptember 20.

Hírek

Az orosz határőrség felfegyverzett emberei tegnap megszállták a Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezet Arctic Sunrise nevű jégtörőjét, amelyen az aktivisták az északi sarkvidéki olajkitermelés ellen tiltakoztak – közölte a Greenpeace moszkvai szóvivője. Demonstráció ma 13.00 a budapesti Orosz Nagykövetség előtt.

Nagyon sok olaj folyt az északi-tengerbe a gázkitörés helyszínén

2012. április 3.

Hírek

Nagyon sok nyersolaj is a tengerbe folyt az északi-tengeri Elgin olaj- és gázkitermelő platform szomszédságában, ahol több mint egy hete gázkitörés történt – közölte a Greenpeace környezetvédelmi szervezet helyszínen tartózkodó aktivistája.