Egymilliárdért vinnék ki a Bubit Szentendréig

2017. augusztus 19.

Hírek

A kormány meghatározta a Dunakanyar kiemelt turisztikai térségbe tartozó településeket, és elfogadta a térségben megvalósítandó egyes fejlesztésekről szóló, a 2017-2030 közötti időszakra vonatkozó stratégiai fejlesztési programot – derült ki a Magyar Közlönyben tegnap közzétett kormányhatározatból.

Civil szervezetek a párkányi hulladékégető ellen

2017. február 16.

Hírek

Az Esztergommal szomszédos szlovákiai Párkányban egy hulladékégető mű felépítését tervezik, mely évi 20.000 tonna műanyag és gumihulladékot kezelne. Az üzem környezetvédelmi engedélyezése Szlovákiában már megkezdődött és február 22-én lejár a véleményezési határidő. Az esztergomi zöld szervezetek elutasítják a tervezett hulladékégetőt és kezdeményezték az ügyben a nemzetközi hatásvizsgálati eljárás megindítását. A helyiek is tiltakoznak, az érintett… Tovább »

Veszélyes hulladékégető-üzem Párkányban. Esztergom szívni fog?

2017. február 15.

Hírek

Nesze nektek párkányiak, nesze nektek esztergomiak: napi 5-6 kamionnyi autógumi és műanyag földi maradványait tüdőzhetjük nemsokára, ha így marad. A hídon túliak február 22-ig véleményezhetik a terveket. Ha nincs vétó, jövő nyártól jöhet az évi 20.000 tonna hulladék – és a füstje.

Denevéreket falaztak be egy esztergomi iskolában

2016. január 16.

Hírek

Leszigetelték az iskola falát és a benne élő denevéreket is. Most menteni próbálják őket, ha nem sikerül több ezer denevér pusztulhat el, márpedig több ezer rothadó test a falakba zárva nem sok jót jelent.

Duna projekt rendhagyó földrajzóra

2014. április 24.

Helyszín: Duna Múzeum Esztergom

Sajtótájékoztatók

Nyertes osztály a Duna Múzeumban. Szeretettel várjuk a sajtó munkatársait a Duna projekt  sajtónyilvános Rendhagyó földrajzórájára!

Mekk Elekek építették az esztergomi vasutat?

2014. március 10.

Hírek

Vasutasok mesélik, hogy baj van a nemrég felújított Esztergom – Piliscsaba vonallal. Állítólag Leányvár és Dorog között megsüllyedt a sín, csak politikai okokból titkolják. Milyen ok lehet az, ami fontosabb annál, hogy az újonnan átadott vasúti szakasz hónapokon belül elkezdett tönkremenni? Csak nem Dr. Völner Pál félti a szavazatit?

Az Orbán-kormány vasutat épít: lassabban, korruptabban, drágábban

2013. december 14.

Hírek

A napokban sor került egy jellegzetesen kelet-európai beruházás átadásra: Völner Pál államtitkár suttyomban felavatta a frissen felújított Esztergom-Piliscsaba vasútvonalat. A dolognak van azonban két apró szépséghibája: Esztergom-Piliscsaba vasútvonal nincs, ellenben van (illetve kellene, hogy legyen) Esztergom-Budapest vasútvonal, és mostanra az eredeti tervek szerint már majdhogynem annak a felújításával is végezni kellett volna.

Válasszon a kormány egyenterveiből

2013. szeptember 30.

Hírek

95 árvízi emlékművet akar állíttatni a kormány, már a tervek is készen. Esztergom inkább körgátat szeretne az emlékmű helyett.