Fukusima ítélet: az érintettek hoppon maradtak

2022. augusztus 2.

Hírek

Az Ethecon bírálja a botrányos júniusi és júliusi fukusimai ítéleteket. Az érintetteket megfelelően kell kompenzálni, nem pedig a felelős TEPCO  csoport tulajdonosait. A bíróság 900-szor annyit ítélt meg a részvényeseknek, mint a tényleges károsultaknak, pl. a pajzsmirigyrákkal vagy más betegségekkel küzdő helyieknek.

Mi fán terem az ESG -azt eszik vagy isszák?

2022. június 29.

Hírek

Egyre fontosabb szerepet tölt be az életünkben a fenntarthatóság, ám az ehhez kapcsolódó vállalati törekvéseket mérhetővé tevő ESG fogalom kevesek számára ismert – derült ki egy új felmérésből, mely rámutatott: a magyarok még mindig leginkább a környezetvédelemhez társítják a fenntarthatóságot, és kevésbé ismerik annak társadalmi, vállalatirányítási aspektusait.

Rabszolgasors az ültetvényeken, amire nem gondolunk teaiváskor

2015. szeptember 26.

Hírek

Lebukott indiai teaültetvények: szinte mindenhol nyomort és elképesztő higiéniai körülményeket találtak. Az emberek oda ürítenek, ahova tudnak, sokak házában ivóvíz sincs. Az alultápláltságtól és a vegyszerektől nagy részük beteg. A világcégek és az ágazat javítására felesküdött szervezetek hebegnek-habognak, ígérgetnek. Mi pedig teázgatunk, és hiszünk a cimkéknek.

Esély az etikus kapitalizmusra

2014. május 25.

Hírek

Az Üzleti Etikai Díjat nyert vállalatok és a díjalapítók 2013-ban úgy gondolták, megérett az idő arra, hogy összehívják az Üzleti Etikus Cégek Fórumát. Idén ismét összegyűlnek a gazdasági életben már érdemeket szerzett etikus cégek, hogy az etikus kapitalizmusról beszélgessenek. A tizennégy éve fennálló Üzleti Etikai Díjat kapott cégek képviselőin kívül a fórumon megszólalnak a moralitást,… Tovább »

A felelős, etikus hazai cégek országos fóruma

2014. június 05.

Helyszín:

Sajtótájékoztatók

Lehet-e etikus a kapitalizmus? Van-e tudatos és ösztönös törekvés a társadalom és környezet érdekében történő üzleti működésre a profittermelés mellett? Üzleti Etikus Cégek Fóruma Június 5-én.

Üzleti etikus cégek fóruma

2014. június 05.

Helyszín: Budapest Hotel President V. ker. Hold utca 3-5

Programok

Esélyek az etikus kapitalizmusra A felelős, etikus hazai cégek országos fóruma 2014. június 5. 13.00−17.30 Mikor lesz etikus kapitalizmus? Hogyan lehet visszahozni a gazdaság íratlan törvényei közé a morális üzletvitelt? Elég-e manapság, hogy egy tekintélyes összeg átutalásával letudjuk a társadalom és környezet iránti felelősségünket? Hogyan lehet megkülönböztetni az igazán etikus céget a magát annak tartótól?… Tovább »

Üzleti etikus cégek fóruma

2013. június 13.

Helyszín: Budapest Hotel President Hold utca 3-5

Programok

Évről évre jelentős mértékben nő az etikus, felelős üzleti jelenlétre egyre jobban figyelő cégek száma. Mit jelent ma az etikus üzleti magatartás? Miért fontosabb ma, mint valaha hangsúlyozni a tisztességes, felelős, a környezetre, a szűkebb tágabb közösségre, az üzleti partnerre, a munkatársra, a rászorulókra tekintettel élés fontosságát? Hogyan befolyásolhatjuk etikus üzleti jelenléttel, döntésekkel, gondolkodásmóddal a… Tovább »