Koronavírus étkezési kisokos – hasznos tanácsok táplálkozási kérdésekben

2020. március 23.

Hírek

A koronavírus-járvány miatti korlátozások hatására az emberek drámai módon vásárolják fel a különböző élelmiszereket. A Napi Táptudás blog kezdeményezésére táplálkozástudományi szakemberek és dietetikusok, valamint szervezetek fogtak össze, így elkészült egy tájékoztató infografika, amely segít a legégetőbb kérdéseket megválaszolni.

Így főzünk mi

2019. február 13.

Hírek

A GfK Hungária átfogó kutatásban mérte fel ismét a hazai étkezési és főzési szokásokat valamint újdonságként a konyhatechnológiához kapcsolódó attitűdöket. Ma már az, hogy mennyire egészséges, amit eszünk, csaknem annyira fontos, mint hogy ízletes is legyen.

Bolygódiétával a túlélésért

2019. január 18.

Hírek

Radikálisan kevesebb vörös hús és finomított cukor, helyette több bab, lencse, zöldség és gyümölcs a fejlett országokban. Napi 2500 kalória elég. Ha nem váltunk étrendet, tönkretesszük a bolygót.

Megoldás a flexitáriánus étrendre való áttérés

2018. október 12.

Hírek

Egy friss tanulmány vezető szerzője, Marco Springmann szerint az ésszerű táplálkozás felé vezető út egyik kulcslépése a növényi eredetű ételekben gazdag, de húsban szegény, a mediterránhoz hasonló étrend elsajátítása lenne.

Klímabarát tányér II.

2014. február 25.

Hírek

A klímabarát tányéron kevés, de minőségi a hús, az állati eredetű termék (felvágott, sajt, hal, tej, tojás stb.) Ne az „olcsó” ipari csirkét válasszuk vagy a párizsit, hanem tanyasi csirkét, pulykát, szabad tartásból származó disznót, marhát. Megéri, ha tudjuk, hogy a tejtermékekkel együtt fejenként heti 40 dkg húsféle bőven elég!

Klímabarát tányér – a legjobb életbiztosítás

2014. január 20.

Hírek

Tévhit, hogy az egészségesebb drágább. Nem a mennyiség, hanem a változatosság az egészséges és klímabarát étrend titka. Igaz, kicsit több odafigyelést igényel, mint pizzát hozatni vagy a fagyasztóból kivett panírozott félkész ételt kisütni, de minden szempontból megéri. I. rész.