Orbán uniós pénzeket adna a műanyagosoknak

2020. augusztus 9.

Hírek

Az Orbán rezsim az általa gyűlölt Európai Unió pénzéből segítené azokat a gyártókat, amelyeket érint az egyszer használatos műanyagok jövő év közepétől tervezett tilalma.

Közel 50 milliárd forint EU-támogatás a Tisza-menti árvízvédelemre

2020. március 24.

Hírek

Az Európai Bizottság 14 nagyszabású infrastrukturális projektet érintő, több mint 1,4 milliárd euró értékű beruházási csomagot hagyott jóvá, melyek Magyarország mellett 6 tagállamban (Csehország, Horvátország, Lengyelország, Portugália, Románia és Spanyolország) fognak megvalósulni.

Uniós pénzelvonás: nem csak Budapest van célkeresztben!

2020. január 15.

Hírek

A Népszava dokumentumaira hivatkozva mi is megírtuk, hogy a kormány által előterjesztett uniós pénzfelhasználási struktúra megnyitja az utat az előtt, hogy eltérítsék az uniós forrásokat a fővárostól (is). Az Orbán- kormány reakcióként intenzív mellébeszélésbe kezdett. Jávor Benedek az ITM dokumentumával cáfolja a fideszes hazugságokat.

2023-ra végre lesz Ipoly-híd

2019. december 25.

Hírek

Végre sikerült EU-s pénzt találni, így 2023-ra kész lehet az szlovákiai Helembát és a magyarországi Ipolydamásdot összekötő új Ipoly-híd, melynek kivitelezője a magyar fél lesz.

A kormány elveszi a rászorulóktól az energiatakarékossági pénzeket

2017. március 6.

Hírek

A mai Energiahatékonysági Világnapon a Magyar Természetvédők Szövetsége arra kéri a kormányt, hogy vonja vissza azt a Brüsszelbe benyújtott átcsoportosítási kérelmet, amelyben a lakóépületek helyett a középületek energiahatékonysági felújítására irányítaná át az EU pénzek egy részét.

Életveszélyes a rakamazi öko-mutyi

2015. július 9.

Hírek

Több mint félmilliárd forintot költött el uniós pénzből az előző, fideszes városvezetés Rakamazon egy természeti értékeket bemutató házra, amely azóta is üresen áll – tudta meg az RTL Klub Híradója.

Díjazott zöld projektötletek

2013. február 24.

Hírek

Csere-bere, helyi pénz, közösségi javító műhely. Nemzetközi konferencián mutattak be érdekes ötleteket az Európai Uniós keretek elköltésére.