15. alkalommal rendezik meg az Európai Hulladékcsökkentési Hetet

2023. október 15.

Hírek

A túlcsomagolás elkerülése és a szelektív hulladékgyűjtés jelentősen csökkentheti az illegális hulladékelhagyást, valamint növelheti az újrahasznosított anyagok mennyiségét és minőségét, ezért idén is támogatjuk és csatlakozásra biztatjuk az önkénteseket az Európai Hulladékcsökkentési Héthez, amelynek  fókuszában a csomagolás áll – mondta Raisz Anikó környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkár.

Nyisd ki a szemedet, csökkentsd a szemetet! Csatlakozz az Európai Hulladékcsökkentési Héthez!

2019. október 21.

Hírek

Magyarország idén is csatlakozik az Európai Bizottság hulladékcsökkentő kampányához, az Európai Hulladékcsökkentési Héthez (European Week for Waste Reduction, EWWR). Az Európai Hulladékcsökkentési Hét idén 2019. november 16-24. között kerül megrendezésre és várja önkéntesek hulladékcsökkentési akcióötletekkel történő jelentkezését!

Európai Hulladékcsökkentési Hét — Adj új életet tárgyaidnak!

2017. október 24. - 2017. november 26.

Helyszín: Jó hulladékcsökkentési gyakorlat kerestetik

Programok

Magyarország idén is részt vesz az Európai Hulladékcsökkentési Hét kampányban a Földművelési Minisztérium szervezésében. A rendezvénysorozat jelmondata – Adj új életet tárgyaidnak! – utal arra, hogy a kampány célja a hulladékkeletkezés megelőzésére való figyelemfelhívás, a termékek újrahasználata, vagy a termékek élettartamának meghosszabbítása, megjavítása révén. 2017. november 15-én éjfélig lehet regisztrálni a www.hulladekcsokkentesihet.hu  weboldalon egy saját… Tovább »

Magyar díjeső az Európai Hulladékcsökkentési Hét eredményhirdetésén

2017. május 19.

Hírek

2017. május 18-án Barcelonában adták át a tavalyi Európai Hulladékcsökkentési Hét legjobbjainak járó elismeréseket. A csatlakozó önkéntesek megvalósított helyi kezdeményezéseikkel, akcióikkal nemcsak a keletkezett hulladékmennyiség csökkentéséhez járulnak hozzá, hanem nemzetközi porondon is megmérettetik magukat. A végegyházi Barangoló Közhasznú Egyesület Európa legjobbjai között!

Többet ésszel, mint csomagolással!

2016. november 20.

Hírek

2016. november 19-27. között zajlik az Európai Hulladékcsökkentési Hét, amelyhez immár ötödször csatlakozhatnak a magyarországi akcióötletek is. Az idei év fő üzenete: Többet ésszel, mint csomagolással!

Vállalom! – Egész évben tehetünk a hulladékcsökkentésért

2015. december 2.

Hírek

A múlt heti Európai Hulladékcsökkentési Hét akcióit tekintve ötödikek lettünk az unióban. Tegnap elindult az ehhez kapcsolódó „Vállalom!” magyar nyelvű oldal, amelynek célja, hogy egész évben minél több önkéntes bevonásával irányítsa rá a figyelmet a hulladékkeletkezés megelőzésére, tárgyaink újrahasználatára és a hulladékká vált anyagok újrahasznosítására. Hazánkban évente kb. 17,5 millió tonna hulladék keletkezik, aminek 21,4… Tovább »

Közel 500 akció az idei Európai Hulladékcsökkentési Héten

2015. november 22.

Hírek

Rekordszámú, összesen 473 hulladékcsökkentést és a hulladékokkal való felelős, tudatos bánásmód elsajátítását, kialakítását elősegítő akció valósul meg idén az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében hazánkban. A kampány keretében – 2015. november 21-29. között – az Európai Bizottság megbízásából európai akcióötletek tesztelése is zajlik.