Stadionország a középmezőnyben didereg

2021. január 6.

Hírek

Több mint félmillió olyan ember él Magyarországon, aki nem tudja kellőképpen felfűteni az otthonát leginkább két tényező, a pénztelenség és a lakóingatlan energetikai helyzete miatt. Uniós szinten a bolgároknál a legrosszabb a helyzet.

100-ból még 1 sem elektromos Európában

2019. május 13.

Hírek

0,8 százalék az elektromos és hibrid autók aránya összesen Európában, de így is hatalmas volt a növekedés 2013 és 2017 között, amikor a statisztika elkészült. Magyarország hátulról a negyedik lett a vizsgált 24 országból.

A magyar az EU második legszegényebb népe

2018. december 14.

Hírek

A fideszes Magyarország jobban teljesít – stadionokban, földprivatizációban, közvilágításban, és egyéb mutyikban. Az Eurostat összehasonlította az életszínvonalat, már Románia is lehagy minket. Így elég távolinak tűnik, hogy beteljesüljön Orbán Viktor álma. Spanyolországban 300 ezer forint lesz a minimálbér.

Duplázott a megújuló energia az EU-ban

2018. január 26.

Hírek

12 év alatt a duplájára nőtt a megújuló energia részaránya az EU energiafogyasztásában. Az unió célja, hogy a megújuló energia aránya 2020-ig 20 százalékra, 2030-ig pedig 27 százalékra emelkedjen. Mi jól állunk, de milyen trükkel?

A nagy hungarikum rezsicsökkentés átverés

2017. május 16.

Hírek

Három ország volt csak az egész EU-ban, ahol drágult a gáz, annyival pedig sehol máshol nem nőtt az ár, mint nálunk. Ettől függetlenül még mindig a megfizethetőbbek közé tartozik a magyar rezsi.

Fogyasztásban is csak kullogunk

2014. június 18.

Hírek

Az Eurostat ma közzétette az egy főre lebontott háztartási fogyasztásokat a különböző uniós tagállamokban. A statisztika szerint egy német, vagy svéd háztartás kétszer olyan jól él, mint egy magyar. A listán mögöttünk már csak Horvátország, Románia és Bulgária.