Dunai kerékpáros híd épül a Szigetközben

2023. március 17.

Hírek

Megkezdődtek a kivitelezési munkák a magyarországi Dunakiliti és a szlovákiai Doborgaz közötti hídon, amelyet átadása után kerékpárosok, gyalogosok, a mentőszolgálat és a fenntartási munkálatokat végző gépkocsik használhatnak. A döntően EU-s finanszírozású híd a tervek szerint jövőre készülhet el.

Már a Balatonig el lehet tekerni Budapestről

2022. augusztus 27.

Hírek

Átadták a fővárost a Balatonnal összekötő bicikliút legújabb, Székesfehérvár és Balatonakarattya közti szakaszát, így Budapesttől egészen a Balaton partjáig el lehet jutni kerékpárral a több mint száz kilométer hosszú útszakaszon. Tegnapi balatonakarattyai sajtótájékoztatóján Révész Máriusz a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára elmondta, hogy a legújabb, 27,4 kilométer hosszú szakasz átadásával teljes a 108 kilométeres útvonal. Legutóbb… Tovább »

Bebiciklizés után kerékpárt emeltek a bringasáv avatáson

2020. szeptember 27.

Hírek

Mintegy 100 kerékpáros avatta fel a Budapest és Szentendre között épült kerékpárutat, mely az Eurovelo 6 nemzetközi túraútvonal része. A Magyar Kerékpárosklub által szervezett „Happy Mass” tekerés az óbudai Fő térről indult, és végig a kijelölt nemzetközi útvonalon haladt, érintve a szentendrei Dera-patakon épült új kerékpáros hidat is, ahol bringát emeltek.

Kiemeltté tett a kormány 4 új kerékpárutat

2017. március 29.

Hírek

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánított a kormány négy kerékpárutat. Ugyanezeket januárban már egy határozatban be is árazta a kormány.

Itt épülnek új kerékpárutak Magyarországon

2017. január 11.

Hírek

A kormány két határozatban rögzítette az uniós forrásból megvalósuló kerékpárút-fejlesztéseket. Előnyt élvez Észak-Kelet Magyarország, Dél-Dunántúl és az Európai Kerékpárút Hálózat (EuroVelo) 6. számú nemzetközi kerékpáros útvonal Dömös és Szentendre közötti szakasza.