Védelmet idős korú fáinknak!

2022. február 10.

Hírek

Készüljenek fakivágások előtt tudományos, állapotukat feltáró és igazoló felmérések, mégpedig független faápolók által! Vonják be a helyi érintetteket a fákról, fasorokról és faállományok kivágásáról szóló döntésekbe, hiszen ezek mindenkit érintenek!

Favizsgáló és faápoló szakirányú továbbképzési szak indul

2019. november 19. - 2020. január 18.

Helyszín: Szent István Egyetem

Programok

Szent István Egyetem a Magyar Faápolók Egyesületének támogatásával és részvételével Favizsgáló és faápoló szakirányú továbbképzési szakot hirdet. A szakon folytatott 2 féléves képzés keretében a hallgatók naprakész tudást szereznek a favizsgálat és faápolás minden területéről. A képzést azoknak ajánlják, akik érdeklődnek ezen új és izgalmas szakterület iránt; akik meg akarnak ismerkedni a fák, idős fák… Tovább »

Faápolók szemináriuma

2018. február 14.

Helyszín: Bükfürdő

Programok

A szeminárium célja, hogy a kötéltechnikában járatos de faápolásban kevesebb ismerettel rendelkezőkkel megismertesse a faápolás alapjait, felkészítse őket az OKJ-s szintű faápoló szakképzésre. Időpont: 2018. február 14. Szervező: Magyar Faápolók Egyesülete  és az esemény FB oldala. Helyszín: Greenfield Hotel Golf & Spa Golf utca 4. Bük 9740 Az esemény lehet hogy erdőgazdálkodók részére is érdekes… Tovább »

III. Faápoló Magyar Bajnokság a Népligetben

2017. augusztus 26.

Helyszín: Népliget Budapest 1091

Sajtótájékoztatók

A FŐKERT Nonprofit Zrt. kezelésében álló Népliget gyönyörű parkja, és fái adnak otthont a III. Faápoló Magyar Bajnokságnak 2017. augusztus 26-27-én.

Ennek minden zöld lelkű ember mobilján ott a helye!

2016. március 13.

Hírek

Egy új androidos okostelefon alkalmazás a fafaj, a fa méretei és állapotjelzői alapján kiszámítja a fa vagyoni értékét, valamint az egy éves asszimilációs időszakban végzett ökológiai szolgáltatásainak megközelítő értékeit. Ajánljuk a fairtást preferáló politikusaink és oligarcháink figyelmébe.

Purhabos favédelem a madarak ellen a Stefánia úton

2016. március 5.

Hírek

Az elmúlt hetekben, a Stefánia út öreg, elhanyagolt fáit (jellemzően ostorfák), a főváros kertészeti vállalatának emberei darus-kosaras kocsikkal, ágdaráló aggregátokkal és láncfűrészekkel felszerelve megnyesték, megnyírták, megmetszették – írta szomorú beszámolóját Nagy Géza képzőművész az indexnek.

Megújítják a keszthelyi vadgesztenyefasort

2014. november 22.

Hírek

Számos egyed élet- és balesetveszélyes, ezért halaszthatatlanná vált a Keszthely egyik jelképének számító, 730 vadgesztenyefából álló fasor egy részének kivágása és újratelepítése – közölte ma a Magyar Közút (MK) Nonprofit Zrt.

Reszkessetek pesti tetvek!

2014. február 13.

Hírek

Ahogy elkezdődnek a fagymentes napok, a Főkert Nonprofit Zrt. máris megkezdi a fővárosi parkok és fasorok fáinak tél végi lemosó permetezését. Alapvetően az éjszakai órákban permeteznek, hogy a gyalogos és közúti forgalmat ne zavarják. – adta hírül a Budapesti Városüzemeltetési Központ.