Fagyriadó: állataink is veszélyben!

2018. február 25.

Hírek

Kemény téli időszak következik. A zord, jeges mínuszokban a kinn tartott, utcán sétáltatott állatokra komolyabban oda kell figyelnünk. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tanácsaival és egy kis odafigyeléssel elkerülhető a házi kedvencek, a szabadban élő állatok rosszul tartása, éheztetése, fagyása. Az állatkínzás bűncselekmény, amiért letöltendő börtön is járhat.

Országos csúszáskáoszt hozott az ónos eső

2017. február 1.

Hírek

Budapesten hó esett a jégre, majd megint csak ónos eső esett a hóra. A fővárosban továbbra sem múlt el a veszély, de a legsúlyosabb ónoseső-helyzet az ország középső-déli részén várható.

Több tucat flamingó fagyott meg Montenegróban

2017. január 17.

Hírek

Több tucat flamingó pusztult el a hideg miatt Montenegróban, a madarak belefagytak az Ulcinj melletti sópárló vizébe. A montenegrói madárvédelmi központ tájékoztatása szerint a flamingók sorsára jutott több tucat vadkacsa és más vízi madár is.

Lefagytak a budapesti jegyautomaták

2017. január 9.

Hírek

Nem bírják az extrém hideget a jegyautomaták. A BKK azt ígéri, hogy ma estig megoldják a problémát, de addig mindenki ott vegyen jegyet, ahol tud.

Öt év után hidegrekord Magyarországon

2017. január 7.

Hírek

Öt éve nem volt ilyen hideg Magyarországon – közölte tegnap az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ma hajnalban megdőlt a hidegrekord: a Pest megyei Tésán mínusz 28,1 Celsius-fokot rögzítettek. De vajon hol lehet a Földön a leghidegebb? Figyeljük a fagymarás-indexet! Na de az micsoda?