Budapesten született tarvarjakat telepítettek vissza Andalúziába

2021. február 27.

Hírek

Budapesten született tarvarjakat telepítettek vissza Andalúziába, a városligeti intézményben tavaly kelt fiatal madarak egy spanyolországi visszatelepítési program részeként csatlakoztak vadon élő fajtársaikhoz – közölte a Fővárosi Állat- és Növénykert.

Megkönyörült a brit kormány a hódokon

2020. augusztus 7.

Hírek

Komoly viták után bejelentette a brit környezetvédelmi miniszter, hogy maradhatnak a hódok Angliában. A kormány a hódokat eredetileg be akarta fogni és áttelepíteni, végül azonban kiegyeztek az állatvédőkkel egy ötéves tesztidőszakban.

Bölényeket telepítettek az Őrségbe

2019. november 10.

Hírek

Európai bölényekkel népesítették be az Őrségi Nemzeti Park egy hetven hektáros, fokozatosan újra vadonná alakuló területrészét – közölte Németh Csaba, az Őrségi Nemzeti Park igazgatóhelyettese.

Uráli baglyokat telepítenek a Bécsi Erdőbe

2018. június 24.

Hírek

Hamarosan négy fiatal uráli baglyot engednek szabadon a Bécsi Erdőben, hogy a 2009 óta zajló visszatelepítési projektnek köszönhetően ismét a huhogásuktól lehessen hangos Bécs környéke.

Visszatelepítik a kószapockot Nagy-Britannia vizeibe

2017. június 18.

Hírek

A közönséges kószapocok (vízipocok) visszatelepítésének legnagyobb programja kezdődött meg a héten az Egyesült Királyságban: 325 egyedet a northumberlandi Kielder erdőben engedtek szabadon, 350 egyedet a nyár folyamán telepítenek vissza a brit vizekbe.

Újra életre kelnek védett növényeink

2017. május 31.

Hírek

A Pilisi Parkerdő Zrt. az ELTE Füvészkerttel ismételten megkötött szakmai megállapodásával folytatja a Magyarországon őshonos növények megőrzéséért végzett tevékenységét. Budapest belvárosából 42 védett növényfajt telepítenek a Pilisi Parkerdő Bertényi Miklós Füvészkertjébe.

Visszatértek a fekete bödöncsigák Vízfőre

2017. május 2.

Hírek

A fekete bödöncsiga az egyik leginkább veszélyeztetett magyarországi puhatestű faj. Sikerült visszatelepíteni eredeti élőhelyére, a Sály falu melletti Vízfő-forrásba, ahonnan korábban kipusztult. Ahhoz azonban, hogy fenn is maradjon a régi-új, részben megváltozott élőhelyén, feltétlenül természetvédelmi beavatkozások szükségesek.

Újra bölények legelnek egy kanadai nemzeti parkban

2017. február 8.

Hírek

Síksági bölénycsordát telepítettek vissza a kanadai Alberta tartományának Banffi Nemzeti Parkjába, több mint 130 évvel azután, hogy Észak-Amerika ikonikus állata eltűnt a Sziklás-hegység kanadai részének keleti lejtőiről.