Tesztnap a Római Szabadstrandon 2.0

2020. július 13.

Hírek

Tesztüzemű egy napos szabadstrandot tartott a Római-parton július 11-én, szombaton a Maradjanak Fák a Rómain civil csapat és a Valyo Egyesület.

Már az idén szabadstrandon fürödhetünk a Római-parton?

2019. február 8.

Hírek

Sok év pusztulás után végre talán megkezdődhet a Római-part rendbehozatala – ez az üzenete annak a költségvetési csomagnak, amelyet a partvédő civil csoportok kezdeményezése nyomán egyhangúlag fogadott el Óbuda képviselő testülete.

Partra Magyar! Közösen a Rómaiért – fövenyfoglalás

2018. július 30.

Hírek

A partvédő civilek tegnap ismét megtartották az immár hagyományteremtő fövenyfoglaló, Partra Magyar! elnevezésű rendezvényüket. A fenyegető viharfelhők elszálltak, így az esemény jó időben, remek hangulatban, több száz ember részvétele mellett zajlott a még meglévő kavicsos Duna-parton.

A fenntartó helyett a civilek takarították a Római-partot

2017. július 3.

Hírek

Tegnap délelőtt 60-70 ember gyűlt össze a Római-part központjában a természetes part fennmaradásáért dolgozó civil csoportok által meghirdetett SZEDD ÖSSZE magad! nevű rendezvényre, hogy összeszedje a szemetet maga után, mások után, legfőképpen pedig a part kezelője, a Fővárosi Önkományzat helyett.

Petícó átadás Tarlós Istvánnak. FÁK a Rómain csoport és a Greenpeace közös sajtótájékoztatója.

2017. április 05.

Helyszín: Városháza épülete előtt

Sajtótájékoztatók

Sajtótájékoztató az Római-partra tervezett mobilgát döntéselőkészítésének hiányosságairól. Az eseményen adjuk át Tarlós István Főpogármesternek azt a több mint tizenegyezer aláírást, amiben a budapestiek és itt élők a kérik vezetőiket a biztonságukat és környezetüket veszélyeztető döntés elhalasztására és végiggondolt árvízivédelem kialakítására.

Tarlós leállíttatta a munkát a Rómain

2016. december 1.

Hírek

Leállíttatta a római-parti mobilgáttal kapcsolatos munkálatokat a főpolgármester – írja az Index. Tarlós István belátta, hogy rosszul venné ki magát, ha már azelőtt megkezdődnének a munkák, ezzel együtt a fakivágás, hogy még pontosan nem tudni, hol fut majd a védmű. A fővárosi gátak egytizede kritikus állapotban van, élen a Csillaghegy – áll egy friss tanulmányban.

Folytatódik a vita a Rómain

2013. június 17.

Hírek

A Római-part védelmére létrejött civil összefogás örömmel üdvözli, hogy Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár után Orbán Viktor is nagyon pozitív kijelentést tett a római-parti mobilgát ügyében. Illés Zoltán egyértelműen kijelentette, hogy a mobilgát jelenlegi nyomvonala súlyosan elhibázott döntés volt, Orbán Viktor pedig leszögezte: az árterületre építkezők életét megvédi az állam, de a vagyonát nem.