Fakataszter-favédelem-tájékoztatás – nagyon hiányzik a Ferencvárosból

2019. július 11.

Hírek

A kilencbenazelet.blog klíma-levegő sorozatában azt járja körül, hogy sűrűn beépített belvárosi kerületként mit tehetne a ferencvárosi önkormányzat a klímakatasztrófa ellen és a levegőszennyezettség csökkentéséért. Akár az ÜHG gázok kibocsátásával összefüggő klímakatasztrófáról, akár a szállóporral és nitrogén-oxidokkal összefüggő levegőszennyezettségről van szó, árnyat adó, lombos fák a megoldás részét képezik.

Örüljünk-e Tarlós Tízezer új fát Budapestre! programjának?

2016. november 1.

Hírek

Hiba lenne azt mondani egy elért részeredményre, hogy nem kell neki örülni: Tarlós bejelentésének indokai mögött civil tiltakozások, petíciók, jegyzékek, viszonylag nagy létszámú tüntetések sora áll, amelyek a nyári ligetvédős rendőr-attack vagy a Római-parti erős demonstráció miatt átlépték a politika ingerküszöbét is. Bardóczi Sándor írása.

MÚZEUMKERT nyilvános favizsgálat

2016. október 13.

Helyszín: 1088 Budapest, Bródy S. utca Múzeumkert

Sajtótájékoztatók

Elkezdődött a megújulás előtt álló Múzeumkert értékes faállományának állapot-vizsgálata. Már munka közben, a helyszínen megismerkedhetnek a vizsgálat módszereivel és részeredményeivel. Minden érdeklődőt szeretettel vár a Nemzeti Múzeum!

Hány fát vágnak ki a Városligetből?

2016. június 3.

Hírek

Sokat máris kivágtak, de a java még hátra van. A legkülönbözőbb számok látnak napvilágot. Ki ilyen, ki olyan számolási módszert használ…mintha igy meg lehetne állapítani a parkpusztulás valós mértékét. Nézzük csak részletesen az eddig nyilvánosságra került tervek alapján, a fakatasztert is elemezve.

Harc a Városliget fáiért

2016. március 17.

Hírek

Ma reggel megkezdték a fák kivágását a Városligetben. A tervezett Magyar Zene Házának építéséhez, a Kertem nevű, az építkezés miatt bezárni kényszerült hely helyén. A Facebookon szerveződött riadólánc küldte körbe a hírt, így délelőtt néhány tiltakozó is a helyszínre ment, kisebb dulakodás is volt. Az első csatát megnyertük, elmentek a gépek a Városligetből!

Nyílt vitában a Liget Budapestet nem lehet megvédeni

2016. február 16.

Hírek

Túltelt nézőtér, sűrű kamera-, és mikrofonerdő előtt vitázott tegnap este a budapesti Mozsár kávézó rendezvénytermében Karácsony Gergely, Zugló PM-es polgármestere és Baán László miniszteri biztos a Városliget jövőjéről. A Zöld Terasz Klub rendezvénye nemcsak azt demonstrálta, hogy az embereket érdekli a Liget sorsa, hanem arra a kérdésre is választ adott, hogy miért fél a kormány… Tovább »

Egy rossz városligeti favicc

2015. december 9.

Hírek

A Városligeti Ingatlanfejlesztő Zrt. a napokban a lakosság segítségét kérte, hogy a városligeti fakataszterből hiányzó fákat megtalálják és pótolhassák a hiányosságokat. A megszólított lakosság azonban hiába fáradna, hiszen a fakataszter nem érvényes. Nem is javítható, csak úgy, ha újat készítenek helyette, és annak elkészültéig mindenféle tereprendezési munkálatot felfüggesztenek.

Kaotikus a városligeti fák nyilvántartása

2015. november 10.

Hírek

A valósággal köszönőviszonyban sincs az a fakataszter, amely alapján a beruházóknak a zöldfelület veszteségeit kellene felmérni a hatalmas múzeumok építése miatt. A tisztességes nyilvántartás hiánya az egész építkezés szakmai megalapozatlanságára és a Liget Budapest Projekt szószólóinak hiteltelenségére mutat rá. A Városliget Zrt. kiegészítteti a fakatasztert, és ehhez várja bárki véleményét.

Faállomány adatbázissal a komfortosabb Szegedért

2015. október 12.

Hírek

A zöld infrastruktúrák városökológiai szerepe igen jelentős: a növényzet a globális változások szélsőségeit nagymértékben tompíthatja, a város kedvezőtlen életfeltételeit jelentősen javíthatja. Szeged élen jár a faállomány nyilvántartásában, hiszen a Szegedi Tudományegyetem Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszékének munkatársai folyamatosan bővítik, korszerűsítik az adatbázist.