Hírek
Az erdők és fák kulcsfontosságúak a méhek, pillangók és más beporzók munkájában, ezért az élőhelyek eltűnésének azonnal gátat kell szabni a biológiai sokféleség megóvásáért – olvasható az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) új jelentésében.
Hírek
Az Élelmiszer-biztonság világnapján, 2020. június 7-én a WHO arra hívja fel a figyelmet, hogy nem egyes szervezetek, intézmények, iparágak, élelmiszerláncok ügye, hanem mindannyiunk felelőssége, hogy biztonságos, egészséges élelmiszer kerüljön az asztalainkra.
Hírek
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) közlése szerint 25 éve nem volt olyan súlyos vándorsáska-invázió Szomáliában, mint amilyen most pusztít az országban, a a fertőzés ráadásul tovább terjedhet, Etiópiát pedig már most is érinti.
Hírek
2021 a Gyümölcsök és Zöldségek Nemzetközi Éve lesz. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) üdvözölte az ENSZ döntését két új, a táplálkozáshoz és a mezőgazdasághoz kapcsolódó nemzetközi nap és egy nemzetközi év létrehozásáról.
Hírek
Egy napos reggelen a gazda a házból kilépve a közel 3000 lakójú baromfitelep felé vette az irányt. Nagy meglepődésére, az állatok egy része elpusztult, egy másik részük levegő után kapkodva feküdt a földön. Kétségbeesve összegyűjtötte az elhullott állatok tetemeit, miközben azon gondolkodott, mit kellene tennie. Legutóbb, amikor beteg volt, az orvos antibiotikumot írt fel neki,… Tovább »
Hírek
Gabona „boom”, de csökkenő állati fehérje és banánbetegség jellemezte 2019-et. Új FAO elemzés az élelmiszertermelési és világkereskedelmi trendekről.
Hírek
Világszerte 820 millió ember éhezik, és kétmilliárd fő szenved az alultápláltságtól. Az éhezők számának csökkentéséhez először az élelmiszer-veszteséget és pazarlást kell mérsékelni, amellyel ráadásul a természeti erőforrásokkal való felelős gazdálkodáshoz, valamint a környezeti fenntarthatósághoz is hozzájárulunk.
Hírek
A kaktuszoktól az algákon, és a vitaminban gazdag virágokon át a szárazságtűrő gyökérzöldségekig tart annak az 50 tápláló élelmiszernek a listáját, amelyek fogyasztása az emberi szervezet, termesztése pedig a bolygónk számára volna kedvezőbb a jelenleg szinte egyeduralkodó alapanyagokhoz képest.
Hírek
Az étel létfontos, mert ebből nyerjük az energiát és tápanyagot egy aktív és egészséges élethez. Ez túlélésünk záloga. Ezért az ételhez jutás alapvető emberi jog, aminek mindenki számára elérhetőnek kell lennie. A FAO a helyes táplálkozásról ad tanácsokat gyerekeknek is.
Hírek
Nőttek a mediterrán erdőterületek, de a területükkel együtt a veszélyeztetettségük is. A klímaváltozás, erdőtüzek és a szárazság vezetnek az erdőpusztuláshoz.