Hogyan etessünk 9 milliárd embert?

2011. november 29.

Hírek

A FAO szerint a földműveseknek 2050-re 70 százalékkal több élelmiszert kell előállítaniuk, mivel 4 évtizeden belül már 9 milliárdan leszünk. A biztonságos ellátáshoz legalább 1 milliárd tonnával több rizsre, búzára és más gabonákra, és 200 millió tonnával több húsra van szükség.

Az élelmiszer egyharmada kárba vész

2011. május 17.

Hírek

Miközben világszerte egyre szűkösebb és drágább az élelmiszer, a világon megtermelt élelmiszermennyiség mintegy harmada kárba vész – közölte a FAO, az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete, a Düsseldorfban “Save Food” címmel kezdődő tanácskozás elé időzítve.

A bioüzemanyagok miatt növekedhet az éhezés

2011. május 15.

Hírek

A magas keményítőtartalmú manióka hosszú ideig fontos összetevője volt a legkülönbözőbb termékeknek, a tápiókapudingtól és a jégkrémtől a papíron át az állati takarmányig. Tavaly azonban a Thaiföldről, a világ legnagyobb exportőrétől származó manióka 98 százaléka egyetlen helyre, Kínába került, ahol bioüzemanyagot készítettek belőle.