A Déli-Kárpátokban is megjelent a farkas-kutya hibrid

2023. november 10.

Hírek

Már Romániában is találtak farkas-kutya hibridet; a Conservation Carpathia Alapítvány közleménye alapján a Déli-Kárpátokban végzett kutatásuk alapján genetikai tesztekkel tudják igazolni a farkasok és a kóborkutyák kereszteződéséből létrejött keverékfaj létezését.

A Farkas, a Keselyű és két füstölgő puskacső

2023. május 3.

Hírek

Az elmúlt hetekben nagy sajtóvisszhangot és közfelháborodást váltott ki az M237 kódszámú, GPS nyakörvvel jelölt svájci farkas valószínűsíthető kilövésének híre Hidasnémetiben, akárcsak a szinte napra pontosan két éve lelőtt bolgár, szintén jeladós barátkeselyű ügye Szabolcsbákán, vagy a másfél éve történt tömeges madármérgezés Turán.

Várjunk egy kicsit a farkaskilövő meglincselésével

2023. május 1.

Hírek

Óriási felháborodást keltett a svájci farkas lelövése. De mit is tudunk pontosan az esetről és az elkövetőről? Alig valamit, miközben tízezrek követelik a gyilkos vadászra a lehető legsúlyosabb büntetést. Dr. Sándor Zsuzsa azonban óvatosságra int.

Autóval vihette a farkastetemet a borsodi vadász/gyilkos

2023. április 15.

Hírek

Százzal is haladhatott a jeladója szerint a Hidasnémeti környékén kilőtt svájci farkas. A Hernádba dobhatta az elkövető a farkas tetemét. A Facebookon petíció indult, hogy a farkasgyilkos  kapja meg a legszigorúbb kiszabható büntetést, vagyis kapjon letöltendő börtönt.

Állítólag lelőtték a nálunk kószáló svájci farkast

2023. április 13.

Hírek

Lelőhették az M237 kódszámon nyilvántartott farkast, amelyet Svájcban láttak el nyomkövetővel, majd egészen Magyarországig vándorolt.Az értesülést egyelőre senki nem erősítette meg. A farkast megjelölő svájci szervezet jelezte, a sajtóból értesült a fejleményről, és elítélik az orvvadászatot.

Hol támadnak a ragadozók?

2023. február 9.

Hírek

Az USA-ban 1980 óta 9 halálos pumatámadást jegyeztek fel, Indiában 2015-2018 között évente átlagosan 34 emberrel végeztek a tigrisek. Egy friss tanulmány szerint 1950 – 2019 között világszerte 12 nagymacska-, farkas- és medveféle 5440 esetét regisztrálták, amelyek harmada végződött emberi halállal.

Fertőzött falkavezérek

2022. december 10.

Hírek

Mi késztet egy farkast arra, hogy a falka vezére szeretne lenni? Ez a kérdés már régóta érdekli a tudósokat. Most egy új tanulmány azt mutatja, hogy a Toxoplasma gondii parazitával fertőzött szürke farkasok nagyobb valószínűséggel válnak “fődominánssá”, mint a nem fertőzött farkasok.