35 világváros ígérte meg a légszennyezés visszaszorítását

2019. október 13.

Hírek

A világ legszennyezettebb nagyvárosai közül 35 tett ígéretet a légszennyezettség csökkentésére október 11-én Koppenhágában, hogy így megvalósítsák az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) a levegő minőségére vonatkozó célkitűzéseit.

Tarlós István ásós és megafonos “látszatzöldítése”

2019. szeptember 14.

Hírek

A főpolgármester választás hajrájában Tarlós István Budapest jelenlegi vezetője, és Nagy István agrárminiszter tegnap a Margitszigeten jelképes kampány faültetést  tartott, mely pitiáner politikai kutyakomédiával egészült ki.

Az Ébredj! mozgalom faültetése

2019. szeptember 15.

Helyszín: Aranypatkó Lovarda 1031 Budapest, Aranyhegyi út 18

Sajtótájékoztatók

Kedves Kolléga,  az Ébredj! mozgalom júliusban úgy indult, hogy kisgyerekes családok összeálltak, maguk mellé vettek szakembereket, mert aggódnak a gyerekeik jövője miatt. Az eredmény néhány hét alatt: több száz elültetésre váró, őshonos fa és cserje az 1. helyszínen, számos további helyszín és időpont az őszre (amikor a legideálisabb fát ültetni), egy 16ezer követővel bíró Facebook-oldal,… Tovább »

Bővül az erdőtelepítés támogatása

2019. augusztus 31.

Hírek

Az erdőtelepítések ösztönzése érdekében a Vidékfejlesztési programban megnövelték az erdőtelepítéshez igényelhető jövedelempótló és az ehhez kapcsolódó erdőápolási támogatások összegét és időtartamát – közölte Nagy István agrárminiszter. Természetesen ezt is az Európai Unió fizeti.

Fogjunk össze a jövőnkért! – Greenfo exkluzív Jane Goodall-lal

2019. augusztus 11.

Hírek

Fogjunk össze a jövőnkért! Ezt hangsúlyozta Dr. Jane Goodall világhírű etológus, környezetvédelmi aktivista, aki a magyarországi Jane Goodall Intézet meghívására Budapesten járt. Augusztus 8-án a Sziget Fesztiválon találkozott fiatalokkal, másnap pedig a Jane Goodall Rügyek és Gyökerek programjának és a Life4OakForests projekt keretében facsemetét ültetett gyerekek társaságában a Sas-hegyen.

Bécs kiemelt faültetéssel is küzd a felmelegedés ellen

2019. június 1.

Hírek

Miközben Budapesten irtják a zöldet, az osztrák főváros nyolcmillió eurós rendkívüli költségvetést határozott meg utcáinak és tereinek zöldítésére. Már most 480.000 fa található Bécs területén, számuk a plusz keretnek köszönhetően most jelentősen megnövekedhet. Lenne mit átvenni a sógoroktól.

22 millió facsemete zöldelhet idén

2019. március 21.

Hírek

A mostani tavaszi időszakban 22 millió facsemete elültetésével járul hozzá a kormány a magyar erdők fenntartásához – mondta az agrárminiszter Kismaroson.