Menedzserek a zöldebb Budapestért és az élhetőbb jövőért!

2022. október 28.

Hírek

A Menedzserek Országos Szövetsége a BKM Nonprofit Zrt. FŐKERT Kertészeti Divíziójának szakmai segítségével és a 2. kerületi Polgármesteri Hivatal támogatásával, 2022. október 24-én már második alkalommal több, mint 1200 fát ültetett a Szépvölgyi-erdőben.

Őszi faültetési tanácsok

2022. október 25.

Hírek

Az ősz nem csak az év legszebb, az ültetés legjobb időszaka is! Itt az ideje, hogy a kedvenc gyümölcstermő növényeinket a kertjeinkben tudjuk, hisz nincs nagyobb öröm, mint a fákon megnevelt és róluk begyűjtött termést a magunk sikerének is elkönyvelni.

Nemzetközi konferencia a városi erdőkről – a Pilisi Parkerdő részvételével

2022. június 1.

Hírek

Az elmúlt héten zajlott Belgrádban a Városi Erdők Európai Fórumának (EFUF) 24. konferenciája. Az európai nagyvárosok ökoszisztémájának és zöld infrastruktúrájának legfontosabb elemével, a városi erdőkkel foglalkozó szakmai rendezvényen a Budapest és környékének állami erdőit kezelő Pilisi Parkerdő Zrt. is részt vett.

Fordítsák országfásításra a Márki-Zay kampányszámláján megmaradt pénzt

2022. május 24.

Hírek

Márky-Zay Péter költse országszerte tízezer őshonos facsemete elültetésére a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) kampányszámláján maradt pénzt – javasolja Bóday Pál, a Kápolnai Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke, aki szerint ezzel a bukott miniszterelnök-jelölt a saját imidzsének, valamint a környezet, a természet és az állatvédelemnek is jót tenne.

Ön is láthat Miyawaki erdőt. Na de az meg micsoda?

2022. március 30.

Hírek

Tovább zöldül Budapest: három újabb, Miyawaki koncepció szerinti erdőt ültet a Budapesti Közművek FŐKERT Divíziója a XI. kerületi Andor utcában. Mi az a Miyawaki koncepció?

A hevesi ellenzékiek egri pirosat ültettek

2022. március 26.

Hírek

Heves megye két egyéni országgyűlési képviselő jelöltje Eger határában a hagyományos egri piros almafajta ültetési akcióját kezdte el. Emellett Víz világnapján Berecz Mátyás, és Dudás Róbert a kápolnai macskaárvaház mellett a szinte már kiszáradt Tarna árterét is meglátogatta. Podcastunk hangképes helyszíni riportfűzér a macskamentéstől a hagyományőrzésig.

2000 db új fát ültet a FŐKERT Rákoshegyen

2022. március 14.

Hírek

2022 tavaszán két erdőterületen is nagyobb mennyiségű facsemetét ültet a FŐKERT. A XVII. kerületi Nagylegelő-erdőben 2000 db facsemete kerül a földbe március első felében. A hosszú hétvégének és az egyre kedvezőbb időjárásnak köszönhetően növekvő látogató-forgalomra tekintettel, a FŐKERT kéri a Nagylegelő-erdőben, és általában a budapesti erdőkben kirándulókat, hogy ahol frissen ültetett növendék fákat látnak, vigyázzanak… Tovább »

A Stockholm-rendszert is bevetik a Blaha Lujza téren

2022. február 23.

Hírek

Elkezdődött a mesterséges váztalaj kialakítása a Blaha Lujza téren, amelynek elsődleges célja, hogy segítse a faveremrácsba kerülő fák gyökérzetének növekedését. A megújuló Blaha Lujza tér összhatásában jóval zöldebb lesz: a Fővárosi Önkormányzat törekvéseihez kapcsolódóan ligetes-fás találkozóhellyé alakítják át.

Mókusugrás – Ültess fát!

Kiadványok

Az ember drámaian átalakította a Földet. Mégis a Föld lesz az, amely biztosan túléli – de vajon az ember is? Jakabovics Tibor könyve nem kevesebbre buzdít, mint hogy mindenki, minden nap ültessen fát.

Mentsük meg „csakazértis” a Földet!

2022. január 23.

Hírek

Emelkedő tengerszint, melegedő telek és perzselő nyarak, világvége. A klímaváltozásról szóló kommunikáció a legtöbb esetben nem csak félelemkeltő, hanem sokunk számára egyenesen bénító. Mit is tehetne a „kisember” egy ilyen elsöprő folyamat ellen? A válasz egyszerű: ültessünk fát!