Megbukott a török diktátor PR fásítása

2020. február 3.

Hírek

Nagy része kipusztulhatott annak a 11 millió facsemetének, amit pár hónapja ültetett el a török kormány. A mezőgazdasági és erdészeti szakszervezet szerint az eddig megfigyelt csemeték legfeljebb 10% -a élt túl.

1 billió fa világszerte, ebből 5 millió fát ültetnének a Jane Goodall Intézetek világszerte

2020. január 29.

Hírek

A magyarországi Jane Goodall Intézet is csatlakozik a szervezet névadójának a napokban, az idei Világgazdasági Fórumon bejelentett nemzetközi faültetési akciójához. Dr. Jane Goodall előirányozta 5 millió fa ültetését az idei évben az általa alapított Roots&Shoots ifjúsági programban résztvevő csoportok segítségével, újratelepítés vagy helyreállítás formájában.

Trendi lett fát ültetni – de ésszel!

2019. november 24.

Hírek

Egymás után kezdtek szerveződni Magyarországon a különböző civil faültető mozgalmak. Ahogy a klímaváltozás egyre látványosabbá válik, úgy az emberekben is növekszik az igény, hogy tegyenek valamit, és még mindig az erdők jelentik a leghatékonyabb és legolcsóbb eszközt a szén-dioxid megkötésére.  A jó szándék ellenére viszont nem mindegy, hogy hova és milyen fákat ültetnek,

35 világváros ígérte meg a légszennyezés visszaszorítását

2019. október 13.

Hírek

A világ legszennyezettebb nagyvárosai közül 35 tett ígéretet a légszennyezettség csökkentésére október 11-én Koppenhágában, hogy így megvalósítsák az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) a levegő minőségére vonatkozó célkitűzéseit.

Tarlós István ásós és megafonos “látszatzöldítése”

2019. szeptember 14.

Hírek

A főpolgármester választás hajrájában Tarlós István Budapest jelenlegi vezetője, és Nagy István agrárminiszter tegnap a Margitszigeten jelképes kampány faültetést  tartott, mely pitiáner politikai kutyakomédiával egészült ki.

Az Ébredj! mozgalom faültetése

2019. szeptember 15.

Helyszín: Aranypatkó Lovarda 1031 Budapest, Aranyhegyi út 18

Sajtótájékoztatók

Kedves Kolléga,  az Ébredj! mozgalom júliusban úgy indult, hogy kisgyerekes családok összeálltak, maguk mellé vettek szakembereket, mert aggódnak a gyerekeik jövője miatt. Az eredmény néhány hét alatt: több száz elültetésre váró, őshonos fa és cserje az 1. helyszínen, számos további helyszín és időpont az őszre (amikor a legideálisabb fát ültetni), egy 16ezer követővel bíró Facebook-oldal,… Tovább »

Bővül az erdőtelepítés támogatása

2019. augusztus 31.

Hírek

Az erdőtelepítések ösztönzése érdekében a Vidékfejlesztési programban megnövelték az erdőtelepítéshez igényelhető jövedelempótló és az ehhez kapcsolódó erdőápolási támogatások összegét és időtartamát – közölte Nagy István agrárminiszter. Természetesen ezt is az Európai Unió fizeti.

Fogjunk össze a jövőnkért! – Greenfo exkluzív Jane Goodall-lal

2019. augusztus 11.

Hírek

Fogjunk össze a jövőnkért! Ezt hangsúlyozta Dr. Jane Goodall világhírű etológus, környezetvédelmi aktivista, aki a magyarországi Jane Goodall Intézet meghívására Budapesten járt. Augusztus 8-án a Sziget Fesztiválon találkozott fiatalokkal, másnap pedig a Jane Goodall Rügyek és Gyökerek programjának és a Life4OakForests projekt keretében facsemetét ültetett gyerekek társaságában a Sas-hegyen.

Bécs kiemelt faültetéssel is küzd a felmelegedés ellen

2019. június 1.

Hírek

Miközben Budapesten irtják a zöldet, az osztrák főváros nyolcmillió eurós rendkívüli költségvetést határozott meg utcáinak és tereinek zöldítésére. Már most 480.000 fa található Bécs területén, számuk a plusz keretnek köszönhetően most jelentősen megnövekedhet. Lenne mit átvenni a sógoroktól.