Védelmet idős korú fáinknak!

2022. február 10.

Hírek

Készüljenek fakivágások előtt tudományos, állapotukat feltáró és igazoló felmérések, mégpedig független faápolók által! Vonják be a helyi érintetteket a fákról, fasorokról és faállományok kivágásáról szóló döntésekbe, hiszen ezek mindenkit érintenek!

Fakataszter-favédelem-tájékoztatás – nagyon hiányzik a Ferencvárosból

2019. július 11.

Hírek

A kilencbenazelet.blog klíma-levegő sorozatában azt járja körül, hogy sűrűn beépített belvárosi kerületként mit tehetne a ferencvárosi önkormányzat a klímakatasztrófa ellen és a levegőszennyezettség csökkentéséért. Akár az ÜHG gázok kibocsátásával összefüggő klímakatasztrófáról, akár a szállóporral és nitrogén-oxidokkal összefüggő levegőszennyezettségről van szó, árnyat adó, lombos fák a megoldás részét képezik.

Kövesse nyomon a Múzeumkert fáinak állapotát

2016. november 24.

Hírek

Elkészült, és immár nyilvános a Múzeumkert növényállományának felmérése – a fák ötödét kell kivágni. Mielőtt tiltakozna ez ellen, nézze meg egyenként, hogy ez miért szükséges.

Sürgős védelmet a városi fáknak!

2016. november 24.

Hírek

Egy komoly, és talán még politikai szempontból sem támadható szakmai fórum 5 pontos kiáltványát mutatták be a Greenpeace Magyarország védnöksége alatt. A támogatók a városi zöldterületek és zöldfelületek védelméhez szükséges intézményi és jogszabályi feltételeket foglalták össze.

A városi zöldterületek védelmében

2016. november 23.

Helyszín: Budapest, Bartók Béla út 10-12.

Sajtótájékoztatók

A Greenpeace Magyarország szeretettel meghívja Önt A városi zöldterületek védelmében szervezett sajtóbeszélgetésre, melynek időpontja és helyszíne: 2016. november 23. szerda, 10:00 óra Kortárs Építészeti Központ: 1111, Budapest, Bartók Béla út 10-12.

Arany láncfűrész díjat kapott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora

2016. szeptember 25.

Hírek

A Városliget, az Orczy-kert és a Római part fáinak kivágása ellen tartott demonstrációt több civil szervezet tegnap a fővárosban. A Hősök terén átadták az “Arany láncfűrész díjat” Patyi Andrásnak, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektorának, aki 200 fa kivágásáért felelős az Orczy-kertben. Amíg a favédők demonstráltak, a favágók serénykedtek a Bocskai úton.