Mostantól nem folyik tonnaszám a szenny záporkor a Ráckevei Dunába

2019. december 7.

Hírek

Az elmúlt időszakban több nagyobb zápor után került be a hírekbe a Fővárosi Csatornázási Művek Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepe, melynek kis kapacitása miatt rengeteg szenny/trutyi ömlött tisztítatlanul a Ráckevei-Soroksári Duna-ágba. Idén ősztől már a korábbi záporvíz dupláját képes tárolni – későbbi szennyvíztisztítás érdekében a héten átadott kibővített műtárgy.

A szennyvíztelep még nem készült fel a klímaváltozásra

2019. június 4.

Hírek

Elkerülhetetlennek tűnik, hogy nagyobb eső idején a tisztítatlan szennyvíz belefolyjon a Ráckevei Duna-ágba – írtuk tegnap egy olyan videó alapján, amelyből kiderül, hogy nagy esők után mindig szaros a Ráckevei Duna-ág. Az ügyben az érintett Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. ma sajtóközleményt adott ki. Íme:

Az FCSM és a FŐHESZ haltelepítési akciója

2019. március 20.

Helyszín: Észak-pesti Szennyvíztisztító Telep

Sajtótájékoztatók

Féltonnányi kecsegét telepít a Dunába a Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége (FŐHESZ) és a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. (FCSM) a Halak Napja és a közelgő Víz Világnapja alkalmából.

Lakossági nyílt nap az Észak-pesti Szennyvíztisztító Telepen

2018. március 24.

Helyszín: 1044 Budapest Tímár u. 1

Programok

SZENNYVÍZTISZTÍTÓ-TELEPI LAKOSSÁGI NYÍLT NAP A Víz Világnapja (március 22.) alkalmából a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) Zrt. 2018. március 24-én, szombaton 9-től 15 óráig lakossági nyílt napot tart az Észak-pesti Szennyvíztisztító Telepen (1044 Bp., Tímár u. 1.). A nyílt napon megmutatjuk, hogy mi történik a szennyvízzel, miután otthon a lefolyókon keresztül távozik. A látogatók megismerhetik, hogy… Tovább »

Pofon Tarlósnak a Római-parti mobilgát újratervezése

2018. január 8.

Hírek

Érvénytelennek találta a Római-parti mobilgát tervezési munkálatainak közbeszerzés nélküli odaítélését a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB). A testület nem csupán 2,5 millió forintos bírság kivetésével reagált a tender-trükkre – ahogyan azt a Tarlós-féle városvezetés előzetesen feltételezte –, hanem a tőle telhető legsúlyosabb lépéssel is: pert indít a tervezési szerződés érvénytelenítése érdekében, amivel voltaképpen visszaküldi a startvonalra az… Tovább »

Csak bírság jöhet, nem újratervezés a Római-parton

2017. december 11.

Hírek

Nem fenyeget semmilyen újratervezés a csillaghegyi öblözet árvízvédelménél, s a Fővárosi Közgyűlés múlt szerdai döntésével hamarosan megkezdődik a gátépítés az Aranyhegyi-pataknál, és a védmű megerősítése Pünkösdfürdőnél – reagált a Magyar Nemzetnek Tarlós István arra a hírre, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) eljárást indított az uniós támogatású projekt tervezése ügyében.

Nemsokára szennyvíziszappal is netezhetünk

2017. május 13.

Hírek

A Fővárosi Csatornázási Művek már nemcsak saját felhasználásra termel szennyvíziszapból megújuló energiát, hanem időnként többlet áramot is képes betáplálni az országos hálózatba. Ezzel nagyjából 1000 hűtőszekrény vagy 3000 asztali számítógép működtethető.

Tudta? November 19 a Vécé Világnapja

2016. november 19.

Hírek

Ma van a vécé világnapja, ami nem vicc, hanem halálosan komoly, főleg az e szempontból is kétségbeejtően elmaradott Budapesten, ahol 30.000 lakosra jut egy nyilvános illemhely. Párizsban minden 5000 emberre jut egy közvécé és ezek jelentős része ingyen használható. 2018-ig 8,5 millió eurót költ a nyilvános vécéire Bécs. És mi akarunk olimpiát rendezni?

Nyilvános illemhely ünnepélyes átadása

2014. december 15.

Helyszín: Újpest-Városkapu metrómegálló

Sajtótájékoztatók

A Fővárosi Csatornázási Művek örömmel jelenti be, hogy megnyitja Budapest második legnagyobb, akadálymentesített nyilvános illemhelyét az Újpest-Városkapu metrómegállónál.