Megérett az idő az igazi zöld forradalomra

2021. március 19.

Hírek

Sorsdöntő időszak áll előttünk. A következő években komoly változásokra kell felkészülnünk, és alapvetően meg kell reformálnunk a gazdaságunkat és társadalmi rendszereinket, hogy a súlyosbodó globális problémákkal szembe tudjunk szállni. Az utolsó utáni pillanatban vagyunk, ha nem lépünk, akkor vége lesz a ma ismert civilizációnknak.

Fővárosi közlekedésfejlesztési (láz)álmok

2019. június 10.

Hírek

Budapesti Mobilitási Terv néven 2030-ig szóló koncepciót fogadott el a Fővárosi Közgyűlés. A részletekből kiderül: tippjük sincs, honnan lesz rá forrás. Jelentősen megugrott a járatkimaradások és a balesetek száma tavaly a BKV-nál.

Környezet-és természetvédelemre 3540 milliárd forintot fordíthatunk 2020-ig

2017. február 16.

Hírek

Magyarországon soha nem látott mértékű támogatási forrás áll rendelkezésre környezet- és természetvédelemre. A 2020-ig tartó európai uniós költségvetési ciklusban 3540 milliárd forintot fordíthatunk erre a célra, például energiatakarékos technológiák támogatására, agrár-környezetgazdálkodásra, vizes élőhelyek védelmére – mondta a földművelésügyi miniszter az M1 és a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

Hasít a vasút Kínában

2017. január 3.

Hírek

Nagy sebességű vasúttal kötik össze a nagyobb kínai városok 80 százalékát 2020-ra, a hálózat hosszát 19 ezerről 30 ezer kilométerre növelik – jelentette be a kínai kormány.

Jönnek a balatoni gigapénzek – ki jár jól?

2016. december 28.

Hírek

A korábban visszavont 310 milliárd forintnál jóval nagyobb összeget szán a kormány 2020-ig a Balaton fejlesztésére. Lesz témapark is, 17 milliárdból. A fejlesztéseket központosítva, a Magyar Turisztikai Ügynökségen keresztül valósítják meg. Kinek lesz a Balaton a Riviéra?

Átszabott tervek: 367 milliárd jut a Balatonra

2016. december 10.

Hírek

Hamarosan megjelenhet a balatoni fejlesztésekről szóló új kormányhatározat, amely a korábbinál 15-20 százalékkal több forrást biztosít – hangzott el a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) tegnapi ülésén.

Mire tekerik el a 8,3 milliárdnyi bringás pénzt Budapesten?

2016. október 1.

Hírek

A Fővárosi Közgyűlés döntése alapján 8,3 milliárd forintnyi EU-s támogatásra adnak be pályázatokat szeptember végéig, melyből 11 biciklis beruházás várható. A Magyar Kerékpárosklub Budapest nagy lehetőségének tartja a – néhol százmilliós, máshol milliárdos összegű – pályázatok beadását, melyek sikeressége érdekében részletes javaslatcsomagot írt. Felemás helyzet.

Földhővel világítanak Kenyában

2016. március 25.

Hírek

A kenyai Rift Valley nem csak gyönyörű táj, de a nyolcadik legnagyobb geotermikus energiatermelő hely a világon. A geotermikus energia megújuló energiaforrás, vulkanikusan aktív vidékeken a föld hőjéből termelnek áramot.

Átfogó kerékpárosbarát átalakítások Budapesten

2012. április 8.

Hírek

Kerékpársávok, kerékpáros nyomok, egyirányú utcák kétirányú kerékpáros közlekedéssel, csomópontok felülvizsgálata, kerékpárkölcsönző rendszer – ezek szerepelnek a BKK tervei között.