Fekete Gábor Emlékszoba avatás

2019. november 29.

Helyszín: Vácrátót

Sajtótájékoztatók

Szeretettel hívjuk az emlékezőket és érdeklődőket 2019. november 29-én, pénteken a Fekete Gábor Tanár Úr Emlékszoba avatására és a kapcsolódó konferenciára Vácrátótra, az Ökológiai és Botanikai Intézetbe.

Fekete Gábor, mint mester és kolléga

Kiadványok

2016. november 29-én véget ért egy kutatásban, állandó alkotásban eltelt hosszú élet, eltávozott közülünk Fekete Gábor Tanár Úr. Mi, akik olyan szerencsések vagyunk, hogy csodálatos egyéniségét közelről ismerhettük, most összegyűlünk , hogy tanúságot tegyünk Róla, akitől, és aki által olyan sokat kaphattunk. Az alábbi megemlékezéseket egykori pályatársak, barátok, közeli és távolabbi tanítványok fogalmazták meg azzal… Tovább »

Holizmus és humanizmus – emlékülés egy tudós ökológus, Fekete Gábor tiszteletére

2017. november 27.

Helyszín: MTA Székház Budapest, Széchenyi István tér 9

Programok

Az MTA Biológiai Tudományok Osztálya, az MTA Biológiai Tudományok Osztályának Ökológiai Tudományos Bizottsága és az MTA Ökológiai Kutatóközpont meghívja Önt „Holizmus és humanizmus – emlékülés egy tudós ökológus, Fekete Gábor tiszteletére” címmel rendezett tudományos ülésére Időpont: 2017. november 27. 10.30- 14 h között Helyszín: MTA Székház, Felolvasóterem 1051 Budapest, Széchenyi István tér 9. Program Levezető… Tovább »

Búcsú Fekete Gábortól

2017. május 14.

Hírek

A múlt esztendő végén fájdalmas veszteség érte tudományos életünket, valamint a magyar botanikus és ökológus társadalmat. Elhunyt Fekete Gábor, akit lapunkhoz is több évtizedes kapcsolat fűzött. Elvi jelentőségű, fontos cikkeivel segítette az új kutatási eredmények, felismerések megértését és elfogadtatását.

Elhunyt Fekete Gábor biológus – ökológus

2016. december 1.

Hírek

Életének 87. évében, 2016. november 30-án elhunyt Fekete Gábor, Széchenyi-díjas ökológus, botanikus, a Magyar Tudományos Akadémia Biológiai Tudományok Osztályának rendes tagja, az MTA Ökológiai Kutatóközpont Ökológiai és Botanikai Intézete kutatóprofesszora. Fekete Gábor a növényökológia, a vegetációtan és a természetvédelmi biológia elismert kutatója, a Nemzeti Biodiverzitás-megőrzési Program egyik megalapozója volt.