Diverzitás termőföldtől a tányérig

2024. október 6.

Hírek

A Felelős Gasztrohős Alapítvány és a WWF Magyarország közös kampányban hívja fel a figyelmet a biológiai sokféleség és az élelmiszer-termelés kapcsolatának fontosságára. Az egy hónapos kampányban infografikákon, videókon, cikkeken, recepteken és éttermi fogásokon keresztül is megismerhetjük, hogy a változatos talajélet, a különféle beporzók és az élővilág, valamint a tájak diverzitása hogyan befolyásolja táplálkozásunkat.

A hüvelyesek napján indított FehérjeForradalmat a Felelős Gasztrohős

2024. február 11.

Hírek

A február 10-én indult kampányában hazai vagy közeli forrásból beszerezhető növényi fehérjeforrásokat mutat be a fenntartható étkezést népszerűsítő Felelős Gasztrohős Alapítvány. A dietetikussal összeállított informatív grafikák mellett tippekkel, receptekkel is segítenek a fenntarthatóbb étkezés iránt érdeklődőknek. A kampányhoz a Fenntartható Vendéglátóhelyek is csatlakoznak.

Öntsünk tiszta kávét a bögrébe!

2023. szeptember 29.

Hírek

Szeptember 29-én ünnepeljük itthon és még számos országban a kávé napját. A nap eredete nem ismert, de évről-évre egyre több kávé fogyasztó és kávézó csatlakozik a kezdeményezéshez. A nap célja a kávé létezésének ünneplése mellett, a kávé társadalmi és környezeti hatásaira  való figyelemfelhívás is.

Ezek lesznek a jövő “Superfoodjai”?! 

2023. július 17.

Hírek

Kaktusz, rovarok, laborban előállított hús? Egyes előrejelzések szerint ezek a jövő ételei. A távoli jövőben nem kizárt, hogy ezek az ételek is bekerülnek a mindennapjainkba, de vannak olyan őshonos vagy már itthon is könnyen termeszthető alapanyagok, amik a jövőben nagyobb hangsúlyt kaphatnak majd a táplálkozásunkban. Ezeket mutatja be a Felelős Gasztrohős legújabb kampánya.

Kóstolj bele a fenntartható vendéglátásba!

2022. június 16.

Helyszín: Kristály Színtér (Margitsziget) 

Sajtótájékoztatók

Sok szeretettel meghívunk sajtóreggelinkre, ahol elindítjuk a fenntartható gasztronómia napjára szervezett kampányunkat, bemutatjuk megújult Fenntartható Vendéglátóhely minősítésünk kritériumait és ízelítőt is adunk a Gasztrohős helyek kínálatából.

Zöld hét 2022/21 A demokratikus forradalomhoz megújulók kellenek!

2022. május 27.

Hírek

Hírháttér podcast sorozatunk 6. részének témái: a Sajó szlovák részén már kipusztította az élővilágot a vörös szenny – a magyar államtitkár szerint megáll a határon a gyilkos ár. Az ipari tárcához kerül a környezetvédelem. Káros növényvédő szerekkel szennyezettek a magyar gyümölcsök. Lehet-e vegán sonkának nevezni egy szójaszeletet? A hüvelyesek jelenthetik a kitörést a globális élelmiszerválságból?… Tovább »

Legyél Te is gasztrohős!

2022. január 27.

Hírek

10 éve azon dolgoznak, hogy a felelős étkezéssel és étkeztetéssel minden nap egy kicsit jobb hely legyen a Föld. Hozzájuk köthető pl. a szívószálmentes augusztus kampány, a fenntartható vendéglátóhely minősítés, vagy a RAKUN Dobozközösség. Bárki, aki helyi és szezonális alapanyagokból készített ételeket fogyaszt, vagy hetente tart akár csak egy húsmentes napot, már azzal kicsit gasztrohőssé… Tovább »

Felelősen a krízishelyzetben: innovatív vendéglátóhelyeket keres a Felelős Gasztrohős Alapítvány és a NetPincér

2021. február 14.

Hírek

A Felelős Gasztrohős Alapítvány és a NetPincér ‘Gasztrohős és NetPincér Díj 2021 – Felelősen a krízishelyzetben’ néven indít versenyt a krízishelyzettel felelős megoldások bevezetésével megbirkózó vendéglátóhelyeknek. A jelentkezők február 21-ig a szakmai zsűri és közönség elismeréséért, valamint 800 000 Ft értékű “zöldítő” ajándékcsomagért szállhatnak versenybe

Az online térbe költözik a Zöldülők Vására

2020. június 2.

Hírek

A Felelős Gasztrohős Alapítvány  és Nagy Réka (Ökoanyu magazin) által szervezett, környezettudatos háztartási termékeket bemutató vásár egy hétre az otthonunkba költözik. A vírushelyzetre reagálva a szervezők az online térbe helyezik az eseményt június 2. és június 7. között.

Felelős Gasztrohős konferenciáia: Ellenség-e a műanyag? 

2020. február 05. - 2020. február 06.

Helyszín: Sirha Budapest Albertirsa út 10.

Programok

A Sirha Budapest nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításon szervezett, fenntartható vendéglátással kapcsolatos konferenciáiák. Ellenség-e a műanyag? Fenntartható vendéglátás és helyi alapanyagok beszerzése.