Hírek
Szeptember 29-én ünnepeljük itthon és még számos országban a kávé napját. A nap eredete nem ismert, de évről-évre egyre több kávé fogyasztó és kávézó csatlakozik a kezdeményezéshez. A nap célja a kávé létezésének ünneplése mellett, a kávé társadalmi és környezeti hatásaira való figyelemfelhívás is.
Hírek
Kaktusz, rovarok, laborban előállított hús? Egyes előrejelzések szerint ezek a jövő ételei. A távoli jövőben nem kizárt, hogy ezek az ételek is bekerülnek a mindennapjainkba, de vannak olyan őshonos vagy már itthon is könnyen termeszthető alapanyagok, amik a jövőben nagyobb hangsúlyt kaphatnak majd a táplálkozásunkban. Ezeket mutatja be a Felelős Gasztrohős legújabb kampánya.
Sajtótájékoztatók
Sok szeretettel meghívunk sajtóreggelinkre, ahol elindítjuk a fenntartható gasztronómia napjára szervezett kampányunkat, bemutatjuk megújult Fenntartható Vendéglátóhely minősítésünk kritériumait és ízelítőt is adunk a Gasztrohős helyek kínálatából.
Hírek
Hírháttér podcast sorozatunk 6. részének témái: a Sajó szlovák részén már kipusztította az élővilágot a vörös szenny – a magyar államtitkár szerint megáll a határon a gyilkos ár. Az ipari tárcához kerül a környezetvédelem. Káros növényvédő szerekkel szennyezettek a magyar gyümölcsök. Lehet-e vegán sonkának nevezni egy szójaszeletet? A hüvelyesek jelenthetik a kitörést a globális élelmiszerválságból?… Tovább »
Hírek
10 éve azon dolgoznak, hogy a felelős étkezéssel és étkeztetéssel minden nap egy kicsit jobb hely legyen a Föld. Hozzájuk köthető pl. a szívószálmentes augusztus kampány, a fenntartható vendéglátóhely minősítés, vagy a RAKUN Dobozközösség. Bárki, aki helyi és szezonális alapanyagokból készített ételeket fogyaszt, vagy hetente tart akár csak egy húsmentes napot, már azzal kicsit gasztrohőssé… Tovább »
Hírek
A Felelős Gasztrohős Alapítvány és a NetPincér ‘Gasztrohős és NetPincér Díj 2021 – Felelősen a krízishelyzetben’ néven indít versenyt a krízishelyzettel felelős megoldások bevezetésével megbirkózó vendéglátóhelyeknek. A jelentkezők február 21-ig a szakmai zsűri és közönség elismeréséért, valamint 800 000 Ft értékű “zöldítő” ajándékcsomagért szállhatnak versenybe
Hírek
A Felelős Gasztrohős Alapítvány és Nagy Réka (Ökoanyu magazin) által szervezett, környezettudatos háztartási termékeket bemutató vásár egy hétre az otthonunkba költözik. A vírushelyzetre reagálva a szervezők az online térbe helyezik az eseményt június 2. és június 7. között.
Programok
A Sirha Budapest nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításon szervezett, fenntartható vendéglátással kapcsolatos konferenciáiák. Ellenség-e a műanyag? Fenntartható vendéglátás és helyi alapanyagok beszerzése.
Programok
Valóban számít az új generációs munkavállalóknak, hogy mit tesz munkahelyük a környezetért? Van olyan catering cég, étterem, akivel együttműködve igazán fenntartható lehet a céges karácsonyi vacsora? Milyen megoldásokkal tehetők zöldebbé a vállalati mindennapok?
Hírek
Az Élelmezési Világnap alkalmából jelentette meg a Felelős Gasztrohős Alapítvány a Séfek Kiáltványát. A séfektől séfeknek szóló akcióterv 8 pontban foglalja össze, hogy mit tehetnek azok, akik elkötelezettek egy fenntarthatóbb élelmezési rendszer elősegítése iránt.