A ciános bányászat veszélye: Csertés 1971

2013. október 27.

Hírek

Intő és örök példa egy ciános üledéktározó átszakadása: hivatalosan 89 halott, valójában több mint 150. A kommunista vezetés eltusolta az 1971-es certeji tragédiát. Az akkori vezetők szellemi örökösei most egy még nagyobbat készítenek elő.

Civilek levele az RMDSZ-hez Verespatak védelméért

2011. november 18.

Hírek

67 magyar civil szervezet Kelemen Hunorhoz, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnökéhez címzett levélben szorgalmazza, hogy a párt ne menjen szembe választási ígéreteivel, és az RMDSZ-es vezetésű minisztériumok ne engedélyezzék a cianidos verespataki és csertési aranybánya beruházásokat.

Nyilvános fórumok a felső-csertési bányaberuházásról

2011. szeptember 27.

Helyszín: Budapest, Szeged

Sajtótájékoztatók

Nyilvános fórumot tart a romániai Felső-Csertés közelébe tervezett arany, ezüst és fémérc bánya beruházásról a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség.

Nyilvános fórumok a Felső-Csertésre tervezett aranybányáról

2011. szeptember 27. - 2011. szeptember 28.

Helyszín: Budapest, Szeged

Programok

TÁJÉKOZTATÓ a romániai Felső-Csertés közelébe tervezett arany, ezüst és fémérc bánya beruházás Espooi egyezmény szerinti nemzetközi környezeti hatásvizsgálati eljárásának keretében megszervezésre kerülő nyilvános fórumról Az S.C. DEVAGOLD S.A. (Certejul de Sus, Principala Street, no. 89, Hunedoara, Románia, RO10381352) megbízásából az SC OCON ECORISC SRL által elkészített és Románia Környezetvédelmi Minisztériuma által a Vidékfejlesztési Minisztériumnak megküldött,… Tovább »