HoHo Wien a világ legmagasabb faháza

2016. augusztus 11.

Hírek

Bécs legújabb városrészében, a Seestadt Aspernben építenék fel a világ legmagasabb faházát. A HoHo Wien 24 emeletes és 84 méteres magasságával a fenntartható építkezés példájává válna.

Fenntartható Építészet szeminárium

2012. november 08.

Helyszín: Brit Nagykövetség Budapest, Harmincad u. 6.

Programok

A Budapesti Brit Nagykövetség tisztelettel meghívja Önt a “Fenntartható Építészet” szemináriumra Fenntarthatósági technológiák Nagy-Britanniából – Épületek energiahatékonysága – Innovatív építőanyagok – Fenntartható fejlesztés az épületfelújításoknál. A rendezvény helyszíne: Brit Nagykövetség, 1051 Budapest, Harmincad u. 6. Dátum: 2012. november 8. 08.30-15.30 A Nagykövetségre való belépéshez, biztonsági okokból, előzetes regisztráció szükséges. Részvételi szándékát kérjük, november 6-ig jelezze… Tovább »

Legélhetőbb Magyar Városok Rangsora – sajtóreggeli

2012. május 29.

Helyszín: Gundel-ház, 1146 Budapest Gundel Károly út 4. sz.

Sajtótájékoztatók

Hol jó élni? – erre ad választ a Legélhetőbb Magyar Városok rangsora. 2012. május 30-án a Gundel-házban várja a III. Élhető városok Konferencia. Itt kerül sor először a Legélhetőbb Magyar Városok Rangsorának a bemutatására. Sajtóreggeli 2012. május 29. kedd, 10.00-11.00 között.

Város a fenntarthatóság felé – környezettudatos konferencia

2012. április 24. - 2012. április 25.

Helyszín: Duna palota és Budapest több pontja

Programok

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (Hungary Green Building Council, továbbiakban: HuGBC,) 2012. április 24-25. napján rendezi meg a Duna Palotában a „Város a fenntarthatóság felé” című konferenciát neves hazai és külföldi szakemberek részvételével. A konferencia a környezetbarát városfejlesztés, a környezettudatos építés kérdéseire fókuszál a „green city” modell megvalósítási lehetőségeit, műszaki, gazdasági, tudományos, és egyéb feltételeit… Tovább »

SymbioCity konferencia

2012. április 25.

Helyszín: Kinnarps House Budapest, Váci út 92.

Programok

A Svéd Nagykövetség, a Svéd Kereskedelmi Kirendeltség, valamint a svéd vállalatok képviselői szeretettel meghívják Önt a 2012. április 25-én  tartandó „SymbioCity” konferenciára. A konferenciát Ewa Björling, Svédország Kereskedelmi Minisztere, Bagdy Gábor, Budapest főpolgármester-helyettese, valamint a magyar kormány képviselője nyitja meg. A SymbioCity egy svéd program a fenntartható városi fejlődés érdekében. A koncepció különös figyelmet szentel… Tovább »

Fenntartható építészet felé

Kiadványok

Fenntartható építészet felé címmel jelent meg a 103 oldalas, gazdagon illusztrált kiadvány, amely a bevezető tanulmányok mellett 17 zéró széndioxid-kibocsátású építészeti projektet mutat be. A könyvben szereplő zéró emissziós – többségében külföldi – épületek egy szűkebb szakmai közönség előtt már nem ismeretlenek, a korábbi ZERO CO2 szakmai konferenciák anyagából válogattak.