Be kell húznunk a vészféket a fogyasztói társadalom szakadék felé száguldó expresszvonatán!

2019. szeptember 14.

Hírek

A Magyar Természetvédők Szövetsége Ünnepi Küldöttgyűlés keretében tegnap emlékezett meg alapításának 30. évfordulójáról. Hagyományainkhoz híven előre tekintettünk, a megemlékezés mellett a fő hangsúlyt az előttünk álló feladatok és megoldások kapták a Parlamentben a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanáccsal közösen tartott rendezvényen.

Természetfélelem – Szinetár Csaba zoológus

2019. július 10.

Hírek

Az embernek a természettel űzött hazárdjátéka miatt a világ egyre több pontján „ég a napmelegtől a kopár szik sarja”. Tudósok kongatják a vészharangot, hogy a globális felmelegedés, a felelőtlen környezetszennyezés és a meggondolatlan túlfogyasztás okozta pusztulás akár egy nemzedéken belül visszafordíthatatlanná válik.

1 millió állat- és növényfajt sodort a “bölcs ember” a kihalás szélére

2019. május 7.

Hírek

Az emberi tevékenység következtében a fajok tömegesen pusztulnak ki – számol be a most nyilvánosságra hozott legfrissebb biológiai sokféleségről szóló ENSZ-jelentés. Azonnali intézkedések kellenek a természetes élőhelyek, mint az óceánok és az erdők világszintű védelme érdekében, de ezen túl gyökeres változásokra van szükség a mezőgazdaságban, az élelmiszertermelésben és a fogyasztásban, sőt az étrendünkben is.

Az Európai Unió szerepe a fenntartható fejlődés területén – Gazdasági igazságosság

2019. május 08.

Helyszín: Aranytíz Kultúrház, Budapest V. ker. Arany János utca 10.

Sajtótájékoztatók

Műhelybeszélgetés-sorozat az Unió előtt álló feladatokról az európai parlamenti választások kapcsán A műhelybeszélgetés témája: Az idei évben új összetételű Európai Parlament és Bizottság fogja megkezdeni tevékenységét. Egy háromrészes rendezvénysorozat keretében megvizsgáljuk három területen, mit tesz és mit tehetne az Európai Parlament és maga az Unió a fenntartható fejlődés érdekében. A beszélgetések során szakmai javaslatokat is… Tovább »

1st International Conference on Engineering Solution for Sustainable Development

2019. október 03. - 2019. október 04.

Helyszín: Miskolci Egyetem

Programok

2019 október 3-4 között a Miskolci Egyetemen megrendezésre kerül az 1st International Conference on Engineering Solution for Sustainable Development (ICES2D2019) címen. A konferencia hivatalos nyelve az ANGOL. A szervezők a következő témakörökben várnak (szóbeli vagy poszter) előadásokat: Process Engineering, Modelling and Optimisation, Sustainable and Renewable Energy and Energy Engineering, Waste Management and Reverse Logistics, Environmental… Tovább »

2016 a Nemnövekedésről szól – sajtóreggeli

2016. január 28.

Helyszín: 1093 Budapest, Fővám tér 8

Sajtótájékoztatók

A cím akár lehetne egy furán megfogalmazott jóslat vagy gazdaságkritika, azonban sokkal többet takar annál, minthogy magyarul rosszul fogalmazó közgazdászok jövendölik meg a GDP növekedésének stagnálását vagy visszaesését. A Nemnövekedés (Degrowth, Decroissance, Decrecimiento, Postwachstum) egy filozófia, ideológia, mozgalom és kutatási terület, amely azokat a megoldásokat keresi, amelyek a jelenlegi gazdasági paradigmákon túllépve olyan társadalmi átalakuláshoz… Tovább »

Egy fenntarthatóbb és igazságosabb világért

2016. január 12.

Hírek

Véres konfliktusok, borzalmas terrortámadások és egy súlyosbodó globális humanitárius válság uralta 2015-öt. Viszont történt számos nemzetközi áttörés is idén, mint a Párizsban nemrég elfogadott klímamegállapodás, írja az ENSZ Közgyűlés elnöke Mogens Lykketoft. 2016-nak pedig a cselekvésről és megvalósításról kell szólnia annak érdekében, hogy ezek a megállapodások közelebb vigyenek minket egy békésebb, virágzóbb és fenntarthatóbb világhoz.

Szárnyal a világ legjelentősebb megújuló energia részvényindexe

2016. január 9.

Hírek

Norvégia elkezdte kivonni állami tőkealapjainak befektetéseit a fosszilis energiaforrásokhoz köthető projektekből, míg Franciaország – a világon elsőként – bevezette a kötelező klímaügyi beszámolások követelményrendszerét az intézményi befektetők számára.

Mozgassa az egeret, és döntse el, milyen világban élne

2015. október 18.

Hírek

A környezetet kímélő és károsító életet egy elgondolkodtató videóban mutatják be egy interaktív oldalon. Az egér mozgatásával összehasonlíthatjuk, hogy 30 év múlva mi vár ránk, ha fenntartható világ kialakítására törekszünk, és mi lesz, ha mégsem így történik.