Igazságtalan gazdaság

2019. május 24.

Hírek

A kezdeményezési készség nem csak Magyarországon, hanem az Európai Unióban is meglehetősen visszafogott, ami megnyilvánul az innovációs tevékenység elégtelenségében, a lassú döntéshozatalban, és a burjánzó bürokráciában. Ezért az Unió nem versenyképes, gazdasági partnereivel szemben folyamatosan pozíciókat veszít, összességében, egyre kevésbé működik hatékonyan.

Díjazták az erdőóvó bolíviai őslakosokat

2015. december 14.

Hírek

Rangos díjat nyert egy bolíviai őslakos csoport az erdőirtás csökkentéséért. Bolívia tacana közössége sikerrel fejlesztett ki fenntartható földhasználati módszereket, amelyért egy a COP21 keretében Párizsban tartott ünnepségen megkapták a rangos Equator-díjat.

Marhahústermelés óriási ökolábnyommal

2014. augusztus 6.

Hírek

Amerikai kutatók kimondták: a húsmarha előállítása sokszorosan meghaladja más állati termékek előállításának költségeit. Az immár adatokkal is bizonyított ténnyel szembe kell nézni; a környezetet terhelő költségeknek előbb utóbb meg kell jelennie az árakban is – állítják a szakemberek.

A fejlett országok is felelősek a fenntartható fejlődésért

2013. május 4.

Hírek

Az iparilag fejlett országok, köztük különösképpen Németország, is felelősek a fenntartható fejlődésért – mondta a német kancellár a 34. német protestáns egyházi napokon Hamburgban. Angela Merkel szerint össze kell egyeztetni a jólétet, a növekedést és a fenntartható fejlődést.

Cégek a fenntartható vállalati működés elősegítéséért

2012. november 28.

Hírek

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) ajánlásokat dolgozott ki a fenntartható vállalati működés elősegítésére, az erről szóló dokumentumot tegnap mutatták be és írták alá Budapesten.

Kis szigetek nagy dobása

2011. szeptember 18.

Hírek

A kelet-csendes-óceáni Tokelau-szigetek 2012 közepére az ország teljes energiaigényének 93 százalékát napenergiából, a fennmaradó részt pedig kókuszolajból szeretné fedezni.