Ön ideális hőfokon mossa ruháit?

2021. április 15.

Hírek

Miért lett a 30 az új 40 a mosásnál? Egy friss kutatás szerint a berögzült mosási szokásainkkal nem veszünk tudomást a klímaváltozásáról.

A klímaváltozás zöld ügyből üzleti rizikóvá vált

2021. április 7.

Hírek

Ma már nem kérdés a világ vezető vállalatai számára, hogy a klímakatasztrófa elkerülése az egyik legfontosabb cél, mivel egyszerre veszélyezteti az ökoszisztémát és a jelenlegi gazdasági, társadalmi stabilitást. Azonban nem csak a riportálás terén van még mit fejleszteni, hanem a dekarbonizációhoz vezető stratégiák elkészítése és bemutatása terén is megfigyelhetőek még hiányosságok.

Van-e fenntartható életstratégia?

2021. április 06.

Helyszín: Online Facebook Live

Sajtótájékoztatók

Dr. Victor Andrással, a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület tiszteletbeli elnökével, az ELTE tanárával beszélgetünk a Körúti Szalon következő estjén a “fenntarthatóság” kifejezésről, amely egyben bevezető is a 8K Alapítvány “Fenntartható életstratégiák” című kurzusába.

Továbbra is brutális környezetszennyező a divatipar

2021. március 26.

Hírek

A legnagyobb divatipari cégek lassan haladnak a környezeti és társadalmi károk csökkentésére tett ígéreteik teljesítésével egy friss jelentés szerint. A Business of Fashion magazin Fenntarthatósági Indexe a divatipar vezető cégeit hasonlította össze, az elemzést nemzetközi fenntarthatósági szakértői testület készítette.

Megérett az idő az igazi zöld forradalomra

2021. március 19.

Hírek

Sorsdöntő időszak áll előttünk. A következő években komoly változásokra kell felkészülnünk, és alapvetően meg kell reformálnunk a gazdaságunkat és társadalmi rendszereinket, hogy a súlyosbodó globális problémákkal szembe tudjunk szállni. Az utolsó utáni pillanatban vagyunk, ha nem lépünk, akkor vége lesz a ma ismert civilizációnknak.

A sportrendezvények pro és kontrája

2021. február 21.

Hírek

„A sport ereje képes megváltoztatni a világot” – mondta a Dél-afrikai Köztársaság egykori Nobel-békedíjas miniszterelnöke, Nelson Mandela, a 2000-es Laureus World Sports Awardson előadott beszédében. Mandela kijelentése helytálló: a sport számos jelentős globális társadalmi történés esetében vált a vélemény, vagy éppen a szolidaritás kinyilvánításának egyik fontos csatornájává. De milyen szerepet tölt be napjaink egyik legaktuálisabb… Tovább »

Egy fenntarthatóbb digitális világ segíthet elkerülni a hasonló kríziseket

2021. február 13.

Hírek

A koronavírus-járvány szinte minden szinten próbára tette a világ társadalmainak életét, hiszen egyik pillanatról a másikra változott meg a mindennapi életünk: a közösségi érintkezés lehetőségei, a munkahelyek és az oktatás működése, a munkahelyek száma és az egészségügyi rendszerek stabilitása. Az országok működéséhez egyik napról a másikra kellett átállniuk az embereknek egy digitálisabb működésre. Mostanra a… Tovább »

Az összeomlás elkerülhetetlennek tűnik

2021. január 22.

Hírek

Az emberi népesség a mezőgazdaságra való áttéréssel növekedésnek indult, majd az elmúlt 200 évben elképesztő mértékben megugrott. A világgazdaság méretének alakulása is hasonló mintát mutat. Ám figyelembe véve, hogy a gazdaság elszennyezi a környezetet, valamint hogy jórészt nem megújuló erőforrásokra támaszkodik, ez a kiugrás valószínűleg egyszeri alkalom volt.Fenntarthatatlansági Helyzetjelentés és Civilizációs Túlélési Stratégiák. Összefoglalás.