Ökológiai szempontból elképesztően fenntarthatatlan Budapest és környéke

2022. október 31.

Hírek

A Corvinus friss kutatása szerint egy fővárosi lakos háztartási fogyasztásához kapcsolódó ökolábnyoma 2,5 globális hektár, egy agglomerációban élőé csaknem 3 globális hektár. Az ökológiai tőkét, azaz a földterület biokapacitását figyelembe véve a főváros túlterheltsége 30-szoros, az agglomerációé 2,4-szeres.

A beszállítók és beszerzők kezében a gazdaság zöldítése

2022. október 27.

Hírek

A vállalatok és a beszállítói láncok, a beszerzők kiemelt szerepet játszanak a zöld gazdaságra való áttérésben, hangzott el azon a nyílt napon, amelyet a GREEN BRANDS fenntarthatósági menedzser képzésének oktatói tartottak előadást a céges fenntarthatóság aktuális lehetőségeiről, feladatairól.

Zöldben zölden: céges rendezvények környezettudatosan

2022. október 26.

Hírek

A Katica Tanya saját élmény alapú csapatépítési lehetőségeket kínál a kis létszámú eseményektől egészen a nagyrendezvényekig. Saját konyhával, frissen készített a’la carte étlappal, saját és környékbeli szálláslehetőségekkel, hamisíthatatlan csöndes, vidéki környezetben várják a kikapcsolódni vágyó vállalati csapatokat.

Nem csak duma – Litkai Gergely és a fenntarthatóság

2022. október 20.

Hírek

Litkai Gergely a Dumaszínház alapító-tulajdonosa. 3 gyerekes apa, nagy természetjáró és elkötelezett zöld. Szerinte a fenntarthatóság 90%-a a kognitív disszonancia keretében zajlik. Hogy mit ért ezalatt, hogy mik a valódi és látszat „lelkiismeret megnyugtató” napi un. zöld cselekedeteink – többek között ezekről is mesélt podcastunkban.

Műanyag nyílászáró profil-gyártás a fenntarthatóság jegyében

2022. október 13.

Hírek

Az idei év egekbe szökő energiaárai minden eddiginél intenzívebben– iparágtól függetlenül – arra késztetik a vállalatokat, hogy következetes lépéseket tegyenek fenntarthatósági irányba. A műanyag nyílászáró profilrendszereket gyártó GEALAN működése követendő példa.

Az ár a döntő vásárláskor – a fenntarthatóság nem fontos

2022. szeptember 23.

Hírek

Mekkora az ára, milyen az íze és mennyire egészséges – sorrendben ez a legfontosabb 3 szempont, amit mérlegel a hazai vásárló, ha élelmiszert vesz – derül ki egy friss kutatásból. Az ár 10-ből 6 ember számára volt a legfontosabb, a megkérdezettek 58 %-a jelölte be, az ízt 56 %-uk, az étel egészséges voltát pedig 45… Tovább »

Zöld szakembereket keresnek a vállalatok – a fenntarthatóság a kiút a válságból

2022. szeptember 9.

Hírek

Nincs vállalat ma már, amelynek ne kellene foglalkoznia a fenntarthatóság kérdésével, ezért óriási az igény az ilyen szakemberek iránt, hangzott el a GREEN BRANDS Hungary fenntarthatósági menedzser képzésének nyílt napján a budapesti Magnet Közösségi Házban, ahol a képzés szervezői és oktatói beszéltek az energetika, a greenwashing, a körforgásos gazdaság, valamint a fenntarthatósági karrier aktuális kérdéseiről.

Áder alapítványának új zöldítési lufija

2022. augusztus 7.

Hírek

Új tantárgyat vezetnek be a magyar iskolákban. Augusztus végétől képzéseket indítanak a pedagógusok számára a fenntarhatósági tantárgy oktatásának elsajátításához. Az új tananyag célja, hogy érzékenyítsék a fiatalokat a 9-12. évfolyamon, ráadásul érettségi tantárgyként is választható lesz.

Nyaralás zöldben, zölden: ez a Katica Tanya

2022. augusztus 6.

Hírek

A családi nyaralás megtervezése sosem egyszerű feladat. Különösen nehéz akkor, ha a környezettudatosság is a szempontjaink között szerepel a tökéletes kikapcsolódást nyújtó helyszín megtalálásakor. Létezhet olyan hely, ahol kisebb ökológiai lábnyomot hagyunk magunk után, mintha otthon maradtunk volna?