A rövid élet titka

2020. június 30.

Hírek

Drasztikus eszközökkel szorítanák vissza a tervezett elavulást, a termékeket szándékosan silánnyá és javíthatatlanná tevő „fejlesztéseket”. A kezdeményezéshez még lehet csatlakozni.

Lámpahulladék trendek

2019. július 24.

Hírek

A lampahulladek.blog.hu-n már  többször írtak arról, milyen robbanásszerű ma a fejlődés a világítástechnikai termékek piacán. Egyre növekvő ütemben zajlik a higanytartalmú kompakt és egyenes fénycsövek cseréje LED lámpákra. Mit hoz a hulladékos jövő?

Kínai tulajdonban az Osram

2016. augusztus 4.

Hírek

Kínai befektetői konzorcium vásárolja meg az Osram hagyományos fényforrás üzletágát. A boltokban nemsokára a Ledvance névvel fogunk találkozni.

Mi lesz a használt fényforrásainkkkal?

2015. október 24.

Hírek

Az Elektro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. évente 600 tonna izzó- és lámpahulladékot gyűjt be és hasznosít újra, kétszer annyit, mint a cég 2005-ös indulásakor. A magánszemélyek 14.000 hulladékleadó pontot használhatnak, a nagyobb áruházláncok, irodaházak fénycsöveinek cserélésekor pedig a hulladékot a villanyszerelők juttatják el a cég átvevő pontjaira. A 60%-os magyar arány nagyon jó, Németországban 40, Franciaországban… Tovább »

A LED lámpák térnyerése a világítástechnikában

2014. április 9.

Hírek

Az utóbbi években a LED-ek, teljesítményük rohamos javulásával, egyre nagyobb teret nyernek a hagyományos fényforrásokkal és lámpatestekkel szemben. Hollandiában például a 2009-től 2012-ig a LED-es lámpatestek értékesített mennyisége 266%-al, a LED-retrofit (E27 és E14-es fejű csereszabatos) lámpák mennyisége 307%-al növekedett!