Orbán asszisztálásával pusztították el a Közvágóhíd műemlékét

2020. február 11.

Hírek

Szinte nyomtalanul eltűntek a Közvágóhíd épületei. A magyar ipartörténet fővárosilag védett épületegyüttesét néhány nap alatt ledózerolták úgy, hogy még a ferencvárosi önkormányzat sem tudott lépni az ingatlan megmentéséért. Az értékes telken szállodát lakásokat és irodákat épít Orbán Viktor (és Recep Tayyip Erdoğan török diktátor) kegyeltje: Adnan Polat beruházó.

A mi Kiserdőnk – Kiállítás megnyitó

2019. december 12.

Helyszín: Ferencvárosi Művelődési Központ Budapest 1096 Haller utca 27.

Sajtótájékoztatók

Tárlatunk „főszereplője” a IX. kerületi József Attila-lakótelepet és a XIX. kerületi Wekerletelepet összekapcsoló Határ úti Kiserdő, amely a közelében élők számára egy kincs, amit óvni, gondozni kell. Ennek a kincsnek a megörökített részleteit tekintheti most meg a tágabb, a környéket még személyesen nem ismerő közönség, miközben betekintés nyílik az erdőben zajló közösségi életbe is.

A mi Kiserdőnk – fotókiállítás

2019. december 12. - 2020. január 17.

Helyszín: Ferencvárosi Művelődési Központ Budapest 1096 Haller utca 27.

Programok

Tárlatunk „főszereplője” a IX. kerületi József Attila-lakótelepet és a XIX. kerületi Wekerletelepet összekapcsoló Határ úti Kiserdő, amely a közelében élők számára egy kincs, amit óvni, gondozni kell. Ennek a kincsnek a megörökített részleteit tekintheti most meg a tágabb, a környéket még személyesen nem ismerő közönség, miközben betekintés nyílik az erdőben zajló közösségi életbe is. A… Tovább »

Elsőként zöldült be egy ferencvárosi buszváró

2019. szeptember 21.

Hírek

Növényeket telepítettek a a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (passzivistái helyett) aktivistái egy ferencvárosi buszmegálló tetejére. Bécsben is van erre példa, csak ott az önkormányzat végzi a zöldítést.

Keresd a Zöld Budapestet! – Kiserdei Piknik

2019. szeptember 15.

Helyszín: Kiserdei focipálya

Sajtótájékoztatók

A IX. és a XIX. kerület határán fekvő Határ úti Kiserdő megmentéséért tevékenykedő lakossági csoportunk, a Kiserdővédők, 2019. szeptember 15-én, vasárnap egy olyan, sajtó-nyilvános rendezvényt szervez, ahová területvédő, környezetvédő civil csoportokat és szakmai szervezeteket is várunk, alapvetően azért, hogy megismerjük egymást, és felhívjuk a figyelmet Budapest egyre romló (még megmaradt) természeti állapotára.

Emberléptékű fejlesztések kellenének a Dunánál

2019. július 30.

Hírek

A folyami hajózás és a kerületi partszakasz is sokkal több hasznot és örömet hozhatna Ferencvárosnak, mint amennyi feladattal járna. Feltéve, hogy a jó példákat szem előtt tartva korszerűsítünk, ha bevonjuk a lakosságot is a közös tulajdon átalakításába és ha belekalkuláljuk a kísérletező kedvet és időt is a tervezésbe.