Átadták a 200-ik MOL Bubi gyűjtőállomást

2023. szeptember 22.

Hírek

Egy újabb apró, de fontos lépéssel került közelebb Budapest a fenntarthatóbb városi életmódhoz. A Mobilitási Héten átlépte a 200-at a MOL Bubi gyűjtőállomások száma.

FerencVárosliget – köztéri művészeti installáció a városi parkokról

2023. április 22. - 2023. május 06.

Helyszín: Haller-park, IX. kerület

Programok

FerencVárosliget – interaktív köztéri installáció készül a Haller-parkban Mit szólnál hozzá, ha holnaptól fizetősek lennének a városi parkok? Egyáltalán: kell a városba park? – Többek között ezekkel a kérdésekkel foglalkozik az a köztéri installáció, mely a Haller-parkban kiállított jövőképekkel invitálja párbeszédre a parkot használókat. A FerencVárosliget alkotócsoportját az foglalkoztatja, hogy mit kezdjünk, mi, emberek a városi… Tovább »

A Kormányhivatal tagad, pedig a mérések jelentős szennyezést mutatnak az Illatos úton

2023. február 2.

Hírek

A Ferencvárosi Önkormányzat friss mérései bizonyítják, hogy olyan az emberi egészségre káros veszélyes hulladékok vannak az Illatos úti telephely pincéjében, amely anyagokkal a környék talajvize is szennyezett.  A Pest Megyei Kormányhivatal mégis levélben kérdőjelezte meg Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármesternek a veszélyes hulladék létezését és a szennyezés veszélyét.

Az Európai Bizottsághoz és az ENSZ-hez fordult a Greenpeace az Illatos úti illegális méregraktár miatt

2022. október 6.

Hírek

A Greenpeace Magyarország azt szeretné elérni, hogy az ENSZ égisze alatt működő Stockholmi Egyezmény titkársága, valamint az Egyezmény Uniós végrehajtásáért felelős Európai Bizottság Környezetvédelmi Főigazgatósága nyomást gyakoroljon a kormányra, hogy tartsák be a nemzetközi egyezményeket, és tisztítsák meg az Illatos út egyik pincéjét 100 tonnányi rákkeltő vegyszertől.

Száztonnányi rákkeltő méregbomba ketyeg Ferencvárosban – a hatóságok évek óta tétlenek

2022. szeptember 22.

Hírek

7 éve tudnak a hatóságok arról, hogy egy nemzetközi szerződések által tiltott, évtizedekkel ezelőttről visszamaradt rákkeltő rovarirtó van egy vízzel elárasztott pincében, akár 100 tonnányi mennyiségben az Illatos úton. A Greenpeace az Európai Bizottsághoz, valamint a ENSZ Stockholmi Egyezmény genfi titkárságához fordul, ugyanis a magyar környezetvédelmi hatóság egy csődbe ment cégtől várja a szennyezés felszámolását,… Tovább »

Mentsük meg a talajt!

2022. június 6.

Hírek

A tegnapi környezetvédelmi világnapon a Conscious Planet Save Soil Mozgalom világszerte fényfestéssel hívta fel a figyelmet a talajvédelemre.  Az akcióban többek között a Save Soil színeibe “öltözött” a Niagara-vízesés, a genfi Jet D’eau, a Montreali Olimpiai Stadion, a siennai Piazza del Campo és a pozsonyi vár, nálunk a Ferencvárosi Polgármesteri Hivatal homlokzata.

Veszélyeshulladék-gyűjtés Ferencvárosban

2021. november 27. - 2021. november 27.

Helyszín: Ferencváros

Programok

A Budapest Főváros IX. ker. Ferencváros Önkormányzata Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottsága díjmentes Veszélyeshulladék-gyűjtési akciót hirdet 2021. november 27-én, szombaton 9.00 -13.00 óra között.