Elsőként zöldült be egy ferencvárosi buszváró

2019. szeptember 21.

Hírek

Növényeket telepítettek a a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (passzivistái helyett) aktivistái egy ferencvárosi buszmegálló tetejére. Bécsben is van erre példa, csak ott az önkormányzat végzi a zöldítést.

Keresd a Zöld Budapestet! – Kiserdei Piknik

2019. szeptember 15.

Helyszín: Kiserdei focipálya

Sajtótájékoztatók

A IX. és a XIX. kerület határán fekvő Határ úti Kiserdő megmentéséért tevékenykedő lakossági csoportunk, a Kiserdővédők, 2019. szeptember 15-én, vasárnap egy olyan, sajtó-nyilvános rendezvényt szervez, ahová területvédő, környezetvédő civil csoportokat és szakmai szervezeteket is várunk, alapvetően azért, hogy megismerjük egymást, és felhívjuk a figyelmet Budapest egyre romló (még megmaradt) természeti állapotára.

Emberléptékű fejlesztések kellenének a Dunánál

2019. július 30.

Hírek

A folyami hajózás és a kerületi partszakasz is sokkal több hasznot és örömet hozhatna Ferencvárosnak, mint amennyi feladattal járna. Feltéve, hogy a jó példákat szem előtt tartva korszerűsítünk, ha bevonjuk a lakosságot is a közös tulajdon átalakításába és ha belekalkuláljuk a kísérletező kedvet és időt is a tervezésbe.

Fakataszter-favédelem-tájékoztatás – nagyon hiányzik a Ferencvárosból

2019. július 11.

Hírek

A kilencbenazelet.blog klíma-levegő sorozatában azt járja körül, hogy sűrűn beépített belvárosi kerületként mit tehetne a ferencvárosi önkormányzat a klímakatasztrófa ellen és a levegőszennyezettség csökkentéséért. Akár az ÜHG gázok kibocsátásával összefüggő klímakatasztrófáról, akár a szállóporral és nitrogén-oxidokkal összefüggő levegőszennyezettségről van szó, árnyat adó, lombos fák a megoldás részét képezik.

Letarolták a ferencvárosi Tűzliliom parkot

2019. június 30.

Hírek

Nem jó fának lenni a NER-ben: a “családbarát kutyajátszótér és gyermekjátszótér” miatt kiirtották a ferencvárosi Tűzliliom park fáit.

Elindult a “Klíma Panasz” weboldal

2019. június 25.

Hírek

Heves eső okozta villámárvíz? Elviselhetetlen hőség? Pusztító viharok? Napjainkban már megszokott jelenségek, amelyekhez alkalmazkodni kell. A „Berlin-Budapest klímaadaptációs párbeszéd” projekt keretében hazánkban egyedülálló, éghajlatváltozással összefüggő panaszokat gyűjtő webes felületet fejlesztett ki az Energiaklub partnere.

A Nehru Part megújításának tapasztalatai

2019. június 26.

Helyszín: MUT - Magyar Urbanisztikai Társaság Liliom u. 48., Budapest, 1094

Sajtótájékoztatók

A Magyar Urbanisztikai Társaság Örökséggazdálkodási Tagozata esemény sorozatot szervez „TÉR-KÖZ projektek – Nem hétköznapi sikerek a hétköznapokban” témakörben. A tagozati ülések keretében eddig folytatott beszélgetések a közösségi tervezés fontosságára, a lakosság bevonásának lehetőségeire, az értékteremtésre, illetve az örökséggazdálkodás jelentőségére és kihívásaira hívta fel a figyelmet. Az előadók egy-egy TÉR-KÖZ projekt tapasztalatairól, a megújítási folyamat irányairól,… Tovább »

Nyílt levél a fairtó ferencvárosi vezetőkhöz

2019. május 14.

Hírek

A Nádasdy, a Tóth Kálmán és a Bárd utca néhány lakója nyílt levelet írt Ferencváros polgármesterének és jegyzőjének a nemrég történt fairtás ügyében. Aki lemaradt erről a primitív környezetrombolásról az események kronológiája: