Ismét mellélőtt az antizöld brazil elnök

2019. augusztus 20.

Hírek

A Feröer-szigeteki hagyományos cetvadászatról készült fotókkal és videóval próbált visszavágni Jair Bolsonaro brazil elnök Norvégiának, amiért az felfüggesztette az amazonasi esőerdők védelmére folyósított segélyeket az erdőirtás felgyorsulása miatt. Csakhogy a kép nem ott készült.

Ismét lemészárolták a bálnákat Feröernél

2018. augusztus 17.

Hírek

Megrázó fotósorozatot készített egy 22 éves cambridge-i diák, Alastair Ward a feröeri Sandavágu öbölben zajló hagyományos és értelmetlen bálnavadászatról.

Mészárlás dán módra – az értelmetlen hagyomány

2017. augusztus 19.

Hírek

A dán fennhatóság alá tartozó Feröer-szigetek vize nyaranta vérbe borul. A szigetlakók minden igyekezetükkel meg akarják őrizni az évszázadok óta tartó cetmészárlás véres gyakorlatát, ami mészárszékké változtatja a szigetvilág öbleit, az önkéntesek erőfeszítése ellenére, hogy megakadályozzák azt.

A Homo sapiens szégyene ez az értelmetlen mészárlás is

2015. november 6.

Hírek

A Feröer-szigeteken zajló barbár delfinmészárlás – melyet a helyiek grind-nek, grindadráp-nak neveznek – évek óta Európa szégyeneként szerepel a köztudatban. A hús és a gyilkos ösztön mérgező.

Ismét gömbölyűfejű delfineket mészároltak

2015. június 10.

Hírek

A hagyományos delfinvadászat kezdetén 125-150 gömbölyűfejű delfint öltek meg szombaton az Atlanti-óceán északi részén fekvő, Dániához tartozó Feröer-szigeteken.