Visszatelepítik a rákosi viperákat a Hanságba

2019. július 9.

Hírek

Rákosi viperákat telepítenek vissza a szakemberek a Hanságba, az évek óta futó program keretében a héten újabb egyedeket engedtek szabadon a Lébény közelében lévő zárt és biztonságos gyepterületen.

Im memoriam Horváth Gyula

2019. február 22.

Hírek

A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatósága szomorú szívvel tudatja, hogy régi munkatársunk és barátunk Horváth Gyula János a Szigetközi Tájvédelmi Körzet őrkerület-vezetője február 19-én fiatalon, mindössze 58 éves korában, hirtelen fellépő betegség következtében elhunyt.

Im memoriam Nagy László (1944 – 2019)

2019. január 25.

Hírek

A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság mély fájdalommal tudatja, hogy szeretett kollégánk, Nagy László, a park nyugalmazott Pro Natura Díjas természetvédelmi őrkerület-vezetője, a hansági lápvilág elhivatott őrzője, a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjének birtokosa, 2019. január 23-án itt hagyott bennünket.

Fertő-Hanság Nemzeti Parki Termék védjegy oklevelek átadása

2017. december 04.

Helyszín: Sarród, Rév-Kócsagvár

Sajtótájékoztatók

Tisztelt Szerkesztőség! Ezúton is tisztelettel és szeretettel meghívjuk a Nemzeti Parki Termék Körút következő rendezvényére. Az eseményen beszédet mond V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár.

Kerékpáros hálózat fejlesztése a Fertő-tó körül

2013. október 16.

Helyszín: Sarród-Lászlómajor

Sajtótájékoztatók

A Magyar Közút Nonprofit Zrt, valamint a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság ezúton tisztelettel meghívja Önt és munkatársait a „A Fertő-tó körüli kerékpáros hálózat fejlesztése” című közös projektjének hivatalos ünnepélyes nyitó rendezvényére és az azt követő sajtótájékoztatójára.

Javítják a Fertő-tavi nádas vízellátását

2013. május 12.

Hírek

A Fertő-tó természetes elöregedési folyamatainak lassítását, a magyar oldali nádas vízellátásának javítását, a növénytársulások és az állatfajok életfeltételeinek jobbítását szolgáló projektet valósít meg jövő őszig közel egymilliárd forintos uniós támogatással a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatósága és az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság konzorciuma.

Jövőre körbetekerhető lesz a Fertő-tó

2013. január 9.

Hírek

A meglévő 23 kilométeres bringaút 80 százalékának felújításával, és a hiányzó 20 km megépítésével – 450 millió forintos állami forrásból – fejlesztik a Fertő-tó környéki kerékpárút-hálózatot.

Lezárult a FERTŐ-NEU-NAT

2013. január 6.

Hírek

Szórólapok, szakmai füzetek, ismertetők, film, környezeti nevelési programok, ökoturisztikai kínálatok, és látogatóközponti kiállítások. Ezek a határon átnyúló Fertő-Hanság/Neusiedler See-Seewinkel közös nemzeti parki program eredményei.