A Miniszterelnökséghez kerül a Fertő tó turisztikai fejlesztése

2020. július 15.

Hírek

Mostantól a Miniszterelnökség gyakorolja a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. tulajdonosi jogait – vagyis a feladatot elvették a Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnökhöz tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-től, és átadták Gulyás Gergely miniszternek – írja a hvg.hu.

Újjáéledő Hanság

2016. október 28.

Hírek

Az előző európai uniós ciklusban mintegy 36 milliárd forintból fejlesztettek természetvédelmi területeket Magyarországon, és 2015-16-ban 31 Mrd értékben nyújtottak be pályázatokat a nemzeti parkok – mondta a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért felelős helyettes államtitkára Lébényben.

Mesterséges félsziget a lápi pócnak

2015. március 8.

Hírek

Az „ezer sziget országát” érintő káros természeti és emberi beavatkozások következtében kialakult kedvezőtlen folyamatok megállítása érdekében 6,3 milliárdos rehabilitációt végez a Szigetközben a vízügyi igazgatóság.

Sarród-Lászlómajor központ fejlesztése

2014. augusztus 28.

Helyszín: Sarród-Lászlómajor

Sajtótájékoztatók

A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság ezúton hívja meg Önt és munkatársait az Európai Unió és a Magyar Kormány társfinanszírozásával megvalósult KEOP projektjeinek (KEOP-3.2.0/11-2011-0001 és KEOP-3.2.0/11-2011-0004 számú projektek) sajtótájékoztatóval egybekötött záró rendezvényére amelynek

Fertő menti kerékpárút átadása

2014. március 31.

Helyszín: Hegykő

Sajtótájékoztatók

A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság, mint a Fertő menti kerékpárút-fejlesztési kormányzati projekt megvalósítására létrejött Konzorcium vezetője, ezúton hívja meg Önt és munkatársait a projekt eredményeként korszerűsített kerékpárút-hálózat átadására.

Kisalföldi Homokpuszta projekt

2013. augusztus 22.

Hírek

Magyarországon legnagyobb részt a Kiskunságban valamint a Duna-Tisza közében fordul elő homokpuszta. Azonban nem ez az egyetlen térség ahol ez a ma már ritkának számító pusztaság fellelhető. A ma már ritkának számító meszes puszta Győr mellett a Kisalföldön is fellelhető.

NAT-NET-DUNA/DUNAJ projekt indító rendezvény

2013. február 07.

Helyszín: FUTURA Mosonmagyaróvár

Sajtótájékoztatók

„Összehangolt határon átnyúló természetvédelmi tevékenységek a magyar-szlovák Duna-szakasz mentén – NAT-NET-DUNA/DUNAJ” c. projekt indító rendezvénye.