Agymenés a Fertő tónál: 23 méter magas kilátó és 445 méteres házsor

2023. június 1.

Hírek

445 méter hosszan épül összefüggő házsor (pirossal a képen), ami elzárja a látogatók elől a tóra való kilátást! Ezt többek között egy 23 méter magas kilátóval (sárga a képen) pótolják. 445 méter hosszan, 23 méter magasan.  Idézem Besenyő Pista bácsit: NOOOORMÁLIS?!

Kiszáradóban a Fertő tó. A magyar oldalról kellene pótolni a vizet?

2022. július 6.

Hírek

Osztrák lapok szerint Ausztriának és Magyarországnak meg kell kezdeni az érdemi egyeztetéseket arról, hogyan fogják megmenteni a Fertő tavat a kiszáradástól, és biztosítani a terület vízellátását a magyar oldalról. A helyzet annyira rossz, hogy bizonyos területeken már hajók állnak a sárban, és a fürdőzőket is figyelmeztetni kell, hogy ne ugorjanak a derékig sem érő vízbe.

Fertő tavi fideszes blöffök

2021. június 19.

Hírek

Kedves megvezetett emberek! Ne higgyetek el mindent! Szeretném, ha tisztán látnátok a Fertő tó ügyében! (is) Fényt a sötétbe – egy villanyszerelő gondolatai.

Világörökséget veszélyeztető ökológiai bomba az Orbán- kormány újabb Fertő tavi ötlete

2021. május 9.

Hírek

Részben európai uniós pénzből a Mosoni-Duna vizével pótolnák a Fertő tavat. Osztrák és magyar környezetvédők együtt tiltakoznak, szerintük ezzel helyrehozhatatlan károk keletkezhetnek a tó kémiai összetételében, ami az élővilág pusztulásához vezethet. A megoldást ráadásul olyan uniós csomagból finanszírozná a magyar kormány, amelyet még meg sem ítéltek Magyarországnak.