Az új járványok harmada a világgazdaság környezetpusztításához köthető

2020. augusztus 31.

Hírek

Becslések szerint minden évben több tízmillió hektár esőerdőt és egyéb, korábban nem megművelt területet pusztít el a globális mezőgazdaság többek közt a marhatenyésztéssel, a pálmafa-ültetéssel és a kőolaj-kitermeléssel. Ez pedig nem csupán a klímakatasztrófa miatt rendkívül káros, hanem a koronavírushoz hasonló fertőzések terjedése miatt is.

Orbán kivérezteti a közszolgáltatókat is

2020. április 19.

Hírek

A kormány a járvány ellenére nem ad halasztást a közműadó befizetésére a víz- és csatornaszolgáltatóknak. Ezek jelentős része önkormányzati tulajdonban van. Pedig létfontosságú szolgáltatásokról van szó, ráadásul vírusos hulladékot is kezelnek.

Kesztyűben rendelj mekis kaját

2018. november 30.

Hírek

Nálunk ugyan egyelőre még csak tesztelik az érintőképernyős rendelést a McDonald’s-okban, de Nagy-Britanniában már a legtöbb étteremben ilyen terminálokkal lehet ételt választani. A helyzet igazán elborzasztó, mert egy új kutatás szerint ezek szerves hulladéktól ragadnak. A hiba a vásárlókban van!

Mallorcát is elérte az olajfák ebolája

2016. november 21.

Hírek

A Spanyolországhoz tartozó Mallorcán is azonosították azt a baktérium okozta gyógyíthatatlan növénybetegséget, amely már rengeteg olajfát megfertőzött Franciaországban és Olaszországban is, rendkívül nagy fenyegetést jelentve az Európai Unió olívaolaj-iparára.

Amerikai kórokozó miatt vágnak ki 3000 olasz olajfát

2015. október 7.

Hírek

A Xylella fastidiosa baktérium terjedésének megállításáért a dél-olaszországi Puglia tartományban háromezer olajfát kell kivágniuk a termesztőknek. Az érintettek tiltakoznak a határozat ellen.

Jön az újabb banánvész

2015. február 11.

Hírek

A földkerekség legkedveltebb banánfajtája évtizedek óta a Cavendish-hibrid. Az általunk is nagy mennyiségben fogyasztott fajta most világszerte veszélybe került egy gombabetegség miatt.

Pénzmosás helyett kézmosás

2014. május 6.

Hírek

Baktériumokat hordoznak a bankjegyek és pénzérmék. A megkérdezett magyar felnőttek 84 százaléka szerint koszos a készpénz, ám mindössze négy emberből egy mossa meg minden alkalommal a kezét, miután pénzhez ért.

Lépfenében pusztult el a debreceni oroszlán

2014. április 10.

Hírek

Egy oroszlán elpusztult, mert lépfenével fertőzött szarvasmarhát evett. Az állatkertet bezárták, a hatóságok szerint a látogatókat nem fenyegeti a fertőzés veszélye. Közben egy nőstény leopárd is kimúlt.

Szopornyica pusztítja az indiai tigriseket

2014. január 14.

Hírek

A kutyáktól származó fertőzés már most sok állattal végzett Indiában, de félő, hogy ha nem tesznek semmit, akkor nagyon sok nagymacska pusztul majd el. 20 évvel ezelőtt az afrikai Serengeti Nemzeti Parkban az oroszlánok harmada pusztult el. A nagymacskákat azóta sem tudják kigyógyítani a szopornyicából.