Kirabolták az Év madarának a fészkét a Pilisben

2018. június 6.

Hírek

Kifosztották a Pilis egyik vándorsólyom párjának a fészkét. A fokozottan védett faj az Év madara 2018-ban és az egész országban összesen csak mintegy nyolcvan pár él. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

Fészekrablásra váltanak az éhes jegesmedvék

2015. március 31.

Hírek

Ahogy a sarkvidéki tengeri jég évről évre egyre korábban indul olvadásnak, Norvégia és Grönland bizonyos részein a jegesmedvék hátrahagyják az úszó jégtáblákat a szárazföldért, és kedvenc táplálékukat, a fókákat a tengeri madarak tojásaiért.

Dráma a fészekben

2014. június 20.

Hírek

Rájár a rúd a Hortobágyi Nemzeti Parkban madárfészkeket bekamerázó természetfilmesekre, hiszen márciusban egy nyest legyilkolta azt a három rétisasfiókát, akiknek fejlődését több mint 170 ezren figyelték, tegnap pedig szintén egy nyest végzett ki egy vörös vércse fészekaljat.

Nem volt rest a nyest!

2014. április 12.

Hírek

Március végén egy éjszaka alatt eltűnt mind a 3 rétisas fióka a Hortobágyi Nemzeti Park bekamerázott fészkéből. Akkor még csak gyanították a szakemberek, hogy ki lehetett a tömeggyilkos, most viszont éjszakai rejtett kamerás felvétel buktatta le a nyestet.