Bírósághoz fordult egy tó, hogy ne építkezzenek a partjára

2022. április 19.

Hírek

Bíróságon akarja elérni egy amerikai tó, hogy ne lehessen építkezni a partjára. A Mary Jane-tó Florida középső részén, az Egyesült Államok egyik legnagyobb ütemben fejlesztett megyéjében, Orange-ban található, és a tó északi partjára tervezett ingatlanberuházás 770 hektárnyi vizes élőhelyet és cipruserdőt számolna fel, hogy a helyére lakóházak és irodák kerüljenek.

Floridában indul a gmo szúnyogirtás

2020. június 18.

Hírek

Egy brit cég genetikailag módosított szúnyogokat engedne szabadon Floridában. Környezetvédők szerint a kísérletnek nincsenek megfelelő hatástanulmányai, ezért tiltakoznak a Jurassic Park-kísérletnek is nevezett beavatkozás ellen.

Íme a floridai kígyó rekorder: 5,2 méter és 64 kiló

2019. április 9.

Hírek

Az eddigi egyik legnagyobb óriáskígyóra bukkantak a floridai Big Cypress természetvédelmi területen, ahol egy 5,2 méteres, 64 kilós állatot fogtak be a nemzeti park emberei, méghozzá úgy, hogy jeladót szereltek a hím tigrispitonokra, melyek aztán elvezették őket a párzásra kész hatalmas nőstényekhez.

Békainvázió Floridában

2019. március 29.

Hírek

Lassan nincs olyan négyzetméter Palm Beachen, ahol ne bukkanna békák százaira az ember. A Twitteren terjedő képek szerint valóságos invázió kezdődött a floridai településen.

Mérgező algák lepték el Florida egyes partvidékeit

2018. augusztus 14.

Hírek

Emberre is veszélyes, mérgező algatelepek lepték el Florida egyes partvidékeit, ezért a Mexikói-öböl mentén lévő floridai partok strandjai üresen tátonganak, az utcákon és az éttermekben alig látni embereket. Mindenütt átható bűz terjeng, a parton döglött halak garmadája látható.

Veszélyben Florida ivóvízbázisa

2016. szeptember 18.

Hírek

Veszélybe kerülhet Florida állam legnagyobb földalatti ivóvízkészlete, mert elszivárgott csaknem egymilliárd liter sugárszennyezett víz egy műtrágyagyárban. A szivárgást már augusztus 27-én észlelték, de csak most hozták nyilvánosságra.