Pánikból ébredés? Aki kimarad, lemarad

2020. március 21.

Hírek

A pillanatnyi pánikból végre ébredés lehet: egyre többen beszélnek a világjárvány mögötti globális ökológiai válságról, s már annak legfőbb okáról, a túlnépesedésről és a tovább robbanó népességről is.

A jövő generációk elleni legdurvább bűn

2020. március 6.

Hírek

John Broome oxfordi közgazdász és filozófus professzor könyve (Climate Matters: Ethics in a Warming World, 2012) a klímamegbolondítás erkölcsi követelményeit elemzi.

Föld-túlzsugorítás Nap van júl. 29-én, nem túlfogyasztás nap!

2019. július 26.

Hírek

Ökológiai Túllövés Nap: élj ahogy szeretnél, csak segítsd a fogamzásgátlást nélkülözőket! 1. Bizonyára sokat hallottad már, hogy fogyassz kevesebbet, mert túl van terhelve a Föld. Nos, aki azt hiszi, hogy a túlterhelést a fogyasztás okozza (és ezért pl. az Overshoot Day-t túlfogyasztás napnak fordítja), az nem ért az ökológiához! 2. Az átlagos ember ökolábnyoma ugyanis… Tovább »

Fogamzásgátlás és női ciklus környezettudatosan

2019. május 15. - 2019. május 15.

Helyszín: Humusz Ház (1111 Bp., Saru u. 11.)

Programok

Zöld Kalandozások  „Környezettudatos család, fenntartható élet” második alkalmának témája “tabudöntögető” lesz: fogamzásgátlásról és menstruációról, ezek különböző aspektusairól fogunk beszélgetni. Várunk minden érdeklődőt sok szeretettel május 15-én! Az előadás első részét Kis Bettina, szexuálpszichológiai konzulens és szimptotermális módszer kutató vezeti, a következő témákkal: A különböző fogamzásgátlási módszerek környezetszennyező, avagy kímélő hatása. Miből készülnek ezek az eszközök… Tovább »

Fogamzásgátló szarvasoknak

2011. szeptember 3.

Hírek

Fogamzásgátló oltást fejlesztettek ki amerikai kutatók a fehérfarkú szarvasok számára, hogy csökkentsék termékenységüket, és megfékezzék agresszív párzási szokásaikat.