Az (adózott) pénz az új Isten?

2023. szeptember 12.

Hírek

Sokak mások mellett, Rákay Philip üzletembert, médiaszemélyiséget, kormánypárti influenszert is megkérdezték az utóbbi napokban, mi a véleménye arról, hogy Mészáros Lőrinc családjával egy üzemóránként sok ezer liter gázolajat fogyasztó, több tízmilliárd forint értékű yachton szelte a habokat idén nyáron. Rákay világos válasza szomorú mérföldköve annak az útnak, amely nyílegyenesen vezet a minden erkölcsöt meghaladó, így… Tovább »

A mobiltelefon korunk fétistárgya

2023. július 1.

Hírek

Nekünk, idősebbeknek, kötelességünk átadni tudásunkat. Bebizonyítani a fiatalságnak, hogy igenis, ezen a Föld nevű bolygón volt egykor mobiltelefon nélküli élet is.

Fenntartható növekedés nem létezik, a technológia pedig nem mindenható!

2023. június 16.

Hírek

A vágy veszélyes fegyver, és ha nem tanuljuk meg kezelni, kíméletlenül ellenünk fordul. Vágyaink végigkísérik egész életünket: az első játékautótól a LEGO-készleten át a tengerparti utazásig megannyi teljesítendő, elérendő célt tűzünk ki, melyben a társadalmi elvárások és szokások is erősen befolyásolnak.

Az ár a döntő vásárláskor – a fenntarthatóság nem fontos

2022. szeptember 23.

Hírek

Mekkora az ára, milyen az íze és mennyire egészséges – sorrendben ez a legfontosabb 3 szempont, amit mérlegel a hazai vásárló, ha élelmiszert vesz – derül ki egy friss kutatásból. Az ár 10-ből 6 ember számára volt a legfontosabb, a megkérdezettek 58 %-a jelölte be, az ízt 56 %-uk, az étel egészséges voltát pedig 45… Tovább »

Az idén ma lőttük túl magunkat. Hol áll meg a túlfogyasztás száguldó vonata?

2022. július 28.

Hírek

Ma, amikor a hatalmas infláció, az energia-vészhelyzet és a rezsicsökkentés korlátozása miatt a legtöbben arra kényszerülnek, hogy visszafogják fogyasztásukat, az eddigieknél is fontosabbá vált a fenntartható életmód. A túlfogyasztás napja – ahogyan minden évben – idén is korábbra tolódott, de fel kell ismernünk, hogy az emberiség csak akkor boldogulhat, ha sokszor mértéktelen fogyasztását valóban csökkenti.… Tovább »

Mondjuk ki végre: nem a takarékosság, hanem a pazarlás baromi ciki!

2022. július 21.

Hírek

A rezsicsökkentés részbeni kivezetésével az energiaválság Magyarországon is húsbavágó kérdéssé vált. Mégis, az erről való értelmes párbeszédet hazánkban beárnyékolják a takarékossági praktikákat cikinek, nevetségesnek beállító hangok. Miközben már nem az a kérdés, hogy át kell-e gondolnunk energiafogyasztási szokásainkat, hanem hogy ezt magunktól, időben tesszük-e meg, vagy a külső körülmények kényszerítik ki drasztikusabb formában.

Ki fogja megmenteni a világot?

2022. április 24.

Hírek

Hollywoodban a szuperhősök mindig megmentik a világot, ez pipa. De ki fogja ezt megtenni itt és most? Már 50 éves ez a kérdés, és a mai napig sincsenek válaszok.

Nem műbalhé a műanyagügy

2022. február 26.

Hírek

Ha nem követel személyes erőfeszítéseket, támogatjuk az egyszer használatos műanyagok használatának visszaszorítását – derül ki az Ipsos tegnap nyilvánosságra hozott, nemzetközi felméréséből. A 28 országban, több mint 20 ezer fős mintán végzett kutatás a felnőtt lakosság egyszer használatos műanyagokkal kapcsolatos véleményét vizsgálta.

Tetemes légszennyezéssel jön a karácsonyi ajándék

2021. december 21.

Hírek

Az Európai Unió internetező polgárainak a 75%-a vásárol online, karácsonykor méginkább, hiszen látszólag minden ajándék csak egy kattintásra van tőlünk. A Mikulás vagy a Jézuska azonban nem szánon és angyalszárnyakon hozza a megrendelt ajándékokat, hanem teherautókkal és furgonokkal: a személy- és áruszállítás az EU üvegházgáz kibocsátásának csaknem egynegyedét teszi ki, és a városi légszennyezés egyik… Tovább »