Az Egyesült Királyság bekeményít a háztartási gépek túlélésében

2021. július 2.

Hírek

Életbe léptek az Egyesült Királyságban azok az új fogyasztóvédelmi előírások, amelyek kötelezik a mosógépek, tévék, hűtők és hasonló elektronikai eszközök gyártóit, hogy a termékeik alkatrészeit meghatározott ideig hozzáférhetővé tegyék annak érdekében, hogy meg lehessen javítani az eszközöket.

A cégek előszeretettel festik zöldre magukat

2021. január 30.

Hírek

Számos cég az oldalán a valóságosnál környezettudatosabbnak és környezetkímélőbbnek tünteti fel magát, az esetek 42 % -ban az állítások túlzóak, hamisak vagy megtévesztőek – derült ki az Európai Bizottság és a nemzeti fogyasztóvédelmi hatóságok friss jelentéséből.

A villanyszámla-csökkentő készülék forgalmazói tovább hülyítenek

2019. szeptember 18.

Hírek

Számos alkalommal írt a Villanyszerelők Lapja a villanyszámla-csökkentő csodakütyükről, így gondolhatnánk, hogy a téma már lerágott csont, de a lap szerkesztőségbe érkezett olvasói levelek, kéretlen reklámüzenetek és villanyszerelőktől kapott „ezt láttam” fotók bizonyítják, hogy nem lehet eleget beszélni az un.  rezsicsökkentő készülékről.

Ne vegyen műtaknyot a gyereknek!

2018. december 14.

Hírek

A Which? (magyarul Melyik?) nevű fogyasztóvédelmi szervezet 13 típust vizsgált meg, ebből 6 termékben – 5 takonyban és 1 hasonló, putty nevű játékban, nevezzük ragacsnak – állapítottak meg túl magas értéket bórból.

Biztonságosabbá válnak a nagy online piacterek

2018. június 25.

Hírek

Az Alibaba, az Amazon, az Ebay és a Rakuten-France kötelezettségvállalást írt ma alá a veszélyesnek bizonyuló termékek gyorsabb eltávolítására – jelentette be az Európai Bizottság.

Célkeresztben a gyroshús

2018. június 19.

Hírek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete tíz különböző budapesti vendéglátóhelyen vizsgálta a gyroshús hozzáadott foszfáttartalmát. 2017 végén nagy vihart kavart a médiában, hogy az Európai Parlament egészségügyi okokból átmenetileg korlátozta volna a gyroshús foszfáttal való kezelését, ezért sokan vészharangot kongattak a gyros fölött. A TVE arra volt kíváncsi, hogy valóban kell-e félni a gyrostól.

Íme a necces gyorsfagyasztott hasábburgonyák

2017. február 7.

Hírek

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ezúttal 16 gyorsfagyasztott hasábburgonya komplex vizsgálatát végezte el. A hatóság laboratóriumaiban a termékeket élelmiszerbiztonsági és minőségi paraméterek alapján egyaránt vizsgálták. Jelölési hiba minden terméknél akadt, 3 sültburgonya forgalmazójával szemben pedig – minőségi problémák miatt – élelmiszer-ellenőrzési bírságot szab ki a hatóság.

Ennyit spórolhat, ha kihúzza a töltőt a konnektorból

2015. szeptember 15.

Hírek

Komoly mérésekkel igazolta a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, hogy évente több ezer forintot hagyunk veszni csak azért, mert lusták vagyunk kihúzni a konnektorból a telefon töltőjét, vagy épp kikapcsolni a tévét, a monitort, illetve a számítógépet vagy a laptopot.

Mit vegyünk? Mit tegyünk, hogy környezettudatosabbak legyünk?

2015. augusztus 25.

Helyszín: Budapest, József krt.8

Sajtótájékoztatók

 Társadalmunkban a fogyasztás, a különböző termékek felhasználása és elfogyasztása közvetlen és közvetett környezeti terhelést okozó tényezőként jelenik meg. A fogyasztás jellemzőiből származó környezeti problémák okai sokrétűek, melyben jelentős szerep jut a fogyasztói szokásoknak. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság egészségtudatosságot növelő kampányának megnyitó rendezvénye.

A tápoldatok fele necces

2015. június 2.

Hírek

Tápoldatokat ellenőrzött legújabb terméktesztjén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Az élen az „Auchan általános tápoldat”, a „Terrasan muskátlitáp” és a „Compo kaktusztáp” végzett. Az átfogó vizsgálat során 50 termékből csaknem minden másodiknál akadt valamilyen probléma.