Fókákkal kutatják a jégtakaró olvadását

2018. május 17.

Hírek

A Déli-sark körüli tengerekben élő két fókafaj egyedei segítenek brit kutatóknak abban, hogy adatokat gyűjtsenek a nyugat-antarktiszi fogyatkozó jégtakaró körüli vizek hőmérsékletéről és sótartalmáról, hogy a klímakutatók még pontosabb előrejelzéseket készíthessenek a jégtakaró olvadásáról.

Nem a fókákon múlik majd a jegesmedvék túlélése

2015. szeptember 8.

Hírek

Fókahús nélkül is túlélhetik az északi-sarkköri jég olvadását a jegesmedvék, mert az új számítások szerint a szárazföldi állatok fogyasztása is elegendő kalóriát biztosít számukra.

Íme az angol mezei fóka

2014. december 24.

Hírek

Egy mezőn, a szárazföld közepén, 30 kilométerre a tengertől találtak rá egy elkóborolt fókára Angliában. Az állatot a tűzoltók és rendőrök mentették ki a mezőről.

Influenzás lett 350 fóka

2014. október 22.

Hírek

Influenza-vírus miatt múlt ki vagy betegedett meg súlyosan 350 fóka az Északi-tenger schleswig-holsteini partjainál. Eddig kevesebb fókával végzett az influenzavírus a schleswig-holsteini Watt-tengerben, mint a szopornyicavírus.

Vitás fókagyilkosság korlátozás

2013. november 26.

Hírek

Európának nem kell a fókából készült termék.Jóváhagyta a megölt fókák termékeire vonatkozó szinte teljes uniós tiltást a Kereskedelmi Világszervezet. Az állatvédők örülnek, a vadászok nem értik az indokot.

Egyre több fóka vetődik partra

2013. július 26.

Hírek

A kevesebb tengeri jég miatt jelentősen megnövekedett az észak-amerikai partokra vetődő grönlandi fókák száma. A grönlandi fókák (Pagophilus groenlandicus) a Kanada keleti partjainál úszó jégtáblákon párosodnak és nevelik kicsinyeiket a tavasz folyamán, majd észak felé indulnak, ahogy a víz melegedni kezd.

Fókatömeg a Watt-tengerben

2011. augusztus 28.

Hírek

Száz éve nem volt annyi fóka a németországi schleswig-holsteini Watt-tenger Nemzeti Parkban, mint most.