Aranyáron kiderült: a parkokba pihenni járnak az emberek

2020. január 7.

Hírek

„Jógázni inkább a Vérmezőn szoktak” – Milliókért állapította meg a fideszes politikus cége a Főkertnek, hogy pihenni járnak a parkokba az emberek. Újabb szerződés került nyilvánosságra az előző fővárosi városvezetés idejéből.

Tarlós zöldpolitikáért felelős biztost nevezett ki

2019. szeptember 2.

Hírek

A főpolgármester azért lépett, mert “az utóbbi hónapokban megszaporodott a demagóg megnyilvánulások száma”. Mintha pár napja azt nyilatkozta volna, hogy nincs hely a fáknak, persze ezt szerinte a nem kormánysajtó félremagyarázta.. Hiába no, nyakunkon a választás, zöldnek kell látszani.

Így tépték ki gyökerestül az Andrássy úti fákat

2019. július 25.

Hírek

Korábban azt hittük, csak durván visszametszik az Andrássy úti fákat, azonban mára kiderült, teljesen kiirtják őket. A fővárosi kertészet arra hivatkozik, hogy a fák betegek voltak, ezért kell most őket gyökerestül kitépni. De vajon a megbetegedésüket nem lehetett volna megelőzni?

Közösségi virágültetés – környezettudatos családi-nap a Margitszigeten

2019. május 25. - 2019. május 25.

Helyszín: Margitsziget

Programok

A FŐKERT Nonprofit Zrt. megrendezi a „Közösségi virágültetés” elnevezésű környezettudatos családi napját 2019. május 25-én, szombaton, délelőtt 10 órától este 18 óráig, a Margitszigeten. A rendezvény a minden évben június 5-én tartott környezetvédelmi világnaphoz csatlakozik. A környezetvédelmi világnap célja széles körben felhívni a figyelmet a környezetszennyezés következményeire és elősegíteni az együtt gondolkodást, a közös cselekvést… Tovább »

A Fideszesek likvidálnák a Semmelweis utca fáit is

2018. február 19.

Hírek

Budapest egyik legalacsonyabb zöldterületi mutatóval rendelkező és egyik legszennyezettebb kerülete az V., melynek fideszes vezetése úgy döntött, hogy a Semmelweis utca felújítása előtt egyszerűen tarra vágja az ott lévő fákat. Az Astoria mellett a Kossuth Lajos utca sivárságából ebbe az irányba betekintve hangulatos, árnyas, a szemnek is kedves látvány fogad bennünket. Félő, nem sokáig.

Idősfa-átültető gép átadása

2017. december 04.

Helyszín: Népliget, Mutatványos tér

Sajtótájékoztatók

Tisztelettel meghívjuk Önt az idén 150 éves fennállását ünneplő FŐKERT Nonprofit Zrt. professzionális idősfa-átültető gépének bemutatóval egybekötött ünnepélyes átadására.

150 éves a Fővárosi Kertészet 1867-2017 emlékalbum könyvbemutatója

2017. október 26.

Helyszín: Budapest, Gundel Károly út 4.

Sajtótájékoztatók

A FŐKERT150 emlékév egyik jelentős eseménye a Fővárosi Kertészet 150 évét bemutató jubileumi album elkészítése. A kötet a Társaság 150 éves cégtörténeti leírása mellett a Főváros kiemelt zöldfelületeinek és parkjainak gazdagon illusztrált bemutatását is tartalmazza.