Elhunyt Foltányi Zsuzsa, a zöld civilek nagyasszonya

2023. február 28.

Hírek

Tragikus hirtelenséggel meghalt Foltányi Zsuzsa biológus-vegyészmérnök, az Autonómia zöld programjából kinőtt Ökotárs Alapítvány első igazgatója, később stratégiai tanácsadója, a kuratórium és az adományi bizottság tagja.

Jane Goodall üzenete a Föld napján

2018. április 22.

Hírek

Minden egyes ember számít, és minden egyes ember minden nap hatással van a bolygóra. És rajtunk áll, hogy milyen változást hozunk – üzeni mindannyiunknak a világhírű főemlőskutató/természetvédő.

Fákat a Földnek – 7,8 milliárdot – világkampány nyitány

2016. április 22.

Helyszín: Budaörs

Sajtótájékoztatók

Az idei Föld napja (ápr. 22.) felhívása a 2020-ig tartó faültetési világkampány hazai nyitó rendezvényének híre – az első fát a tervezett közel 10 millióból ápr. 22-én 10 órakor ültetjük el Budaörsön közösen a Föld Napja Alapítvány és Budaörs önkormányzatának képviselője, a fa gondozására pedig a helyi 1. sz. Ált. Iskola tanulói figyelnek majd.

Húsmentesre váltott Barcelona, Oslo és Bordeaux is

2016. április 3.

Hírek

Egyre több város csatlakozik az egészségvédő és klímabarát húsmentes hétfő mozgalomhoz, népszerűsítve a vegán és vegetáriánus táplálkozást, hogy ezzel is csökkentsék a légkörbe kerülő klímaváltozást okozó “üvegház gázok” kibocsátását.

Terítéken a hús a klímacsúcson

2015. december 4.

Hírek

A nemzetközi húsmentes hétfő mozgalom is részt vesz a párizsi klímacsúcson – december 7-9. között három helyszínen is várják az érdeklődőket. Paul McCartney pedig nyílt levélben kérte a brit miniszterelnököt, hogy a párizsi klímakonferencián vegye napirendre a húsfogyasztás csökkentését, egy londoni kutatóintézet meg húsadót javasol. A fejlett országokban egyre kevesebb az állattartó, mégis egyre több… Tovább »

Legyen minden héten Föld napja!

2015. április 22.

Hírek

Ma van a 25. hazai Föld napja. Évi egyetlen nap már kevés, ezért a Föld Napja Alapítvány azt javasolja, hogy mától legyen minden héten Föld napja. Válassz a 10 kihívás közül, akár többet is.

Minden héten Föld Napja

2014. április 22.

Hírek

Több mint egymilliárd ember cselekszik egy időben 192 országban – a Föld napja, április 22. ma már a világ legnagyobb környezeti eseménye. Sokat tettünk, de nem eleget. Egyetlen nap kevés…

A világ helyzete 2013 – Van még esély a fenntarthatóságra?

Kiadványok

A világ helyzete novemberben magyarul is megjelenik! A környezeti irodalom klasszikusaként jegyzett, globális világunkra kitekintő sorozat 23. kötetének alcíme, a Van még esély a fenntarthatóságra? jelzi, hogy a 24. órában vagyunk – cselekednünk kell, mert az emberi társadalmak jóléte a Föld ökológiai rendszereinek működőképességétől függ. A kötet 34 fejezete a természeti rendszerek stabilitását veszélyeztető tényeket… Tovább »