Nagyon bejött Bécsnek a zöld föld

2019. április 23.

Hírek

Rekord mennyiségű, 300 ezer zsáknyi bécsi földet vásároltak az osztrák főváros lakói 2009 óta. A Guter Grund nevet viselő virágföldet a város zöldhulladékának felhasználásával állítják elő, ráadásul teljesen tőzegmentes és a bio-termesztésben is felhasználható.

Üvegházhatás Földön és Marson

2015. június 6.

Hírek

Egy bolygó légköre hőszigetelő rétegként óvja meg a bolygó felszínét a világűr mínusz 270 fokos fagyos hidegétől. Ebben fontos szerepet játszik az üvegházhatás, ami abban áll, hogy az atmoszféra a felszínről kilépő hősugárzás jelentős részét elnyeli, majd ennek a felét visszasugározza a felszínre.

10,9 milliárdan lehetünk a század végére

2013. július 15.

Hírek

A népesedési világnap (július 11.) alkalmából az ENSZ kiadta legfrissebb demográfiai előrejelzését: eszerint a század végére többen leszünk, mint gondoltuk. A 10 évvel ezelőtti becslés 2050-re még 8,9 milliárd embert jövendölt, a mostani már 9,6 milliárdra jósolja az emberiség lélekszámát, a század végére pedig elérhetjük a 10,9 milliárdot.

Mi lesz veled magyar föld és vidék? Ángyán József előadása

2013. január 30.

Helyszín: Farkasréti Általános Iskola Bp. XI., Érdi út 2.

Sajtótájékoztatók

A "Farkasréti Esték" sorozat keretében a SASFA januári vendége: Dr. ÁNGYÁN JÓZSEF egyetemi tanár, országgyűlési képviselő “Mi lesz veled magyar föld és vidék?”

Lefotózta a csernobili katasztrófát – nyugdíjazzák

2012. december 28.

Hírek

Miután 1984 óta dokumentálja bolygónk állandóan változó arcát, a leghosszabb ideje ügyködő Földmegfigyelő szatellit hamarosan nyugdíjba vonul. Az amerikai földmérő hivatal ugyanis bejelentette, hogy az elkövetkező hónapokban nyugdíjba küldi a Landsat-5 műholdat.

Érzékenyebb a Föld a szén-dioxidra

2012. június 9.

Hírek

Amerikai kutatók szerint évmilliókkal ezelőtt a Föld nem volt olyan érzékeny a légköri szén-dioxid szintjének változására, mint manapság.

Földet kérnek a magyar gazdák!

2011. október 27.

Hírek

Napjainkban dől el, hogy 65.000 hektár magyar, állami tulajdonú föld kinek a kezébe kerül. A földek bérbeadására vonatkozó pályázati kiírás azonban értelmetlen és megmagyarázhatatlan feltételt tartalmaz, ami ismét a háttérben meghúzódó érdekkörökhöz juttathatja a földet a helyi gazdák helyett. Az Élőlánc Magyarországért nyílt levele Magyarország kormányához.