Állami földprivatizáció – intézményesített földrablás 4

2017. szeptember 23.

Hírek

Itt a greenfon már publikáltuk Ángyán József professzor teljes körű elemzéseit a Fejér megyei állami földek árverezési eredményeiről, a Győr-Moson-Sopron megyei földprivatizációról, Somogy megye földjeinek fideszes lenyúlásáról. Most készült el a 4. tanulmány, mely Jász – Nagykun – Szolnok megye fideszes földmutyiját mutatja be.

Ángyán szerint az olajspekulánsok akarják lenyúlni a magyar földet

2017. március 19.

Hírek

Az olajspekulánsok akarják megszerezni a magyar földet Ángyán József szerint. A második Orbán-kormány volt szakállamtitkára Kishantoson egy tegnapi konferencián beszélt a fenntartható mezőgazdaságról. Szerinte az állami földárverések miatt uniós kötelezettségszegési eljárás is indulhat Magyarország ellen.

Állami földprivatizáció – intézményesített földrablás 3

2017. február 17.

Hírek

Itt a greenfon már publikáltuk Ángyán József professzor teljes körű elemzését a Fejér megyei állami földek árverezési eredményeiről, és a Győr-Moson-Sopron megyei földprivatizációról. Most elkészült a 3. Ángyán jelentés, mely Somogy megye földjeinek fideszes lenyúlását járta körül.

Agrárár(át)verések jönnek?

2016. július 30.

Hírek

Egymásnak is ellentmondanak az egyes kormánytagok azzal kapcsolatban, hogy kalapács alá kerülnek-e az állami tulajdonban lévő gyümölcsösök, hastavak. Mivel nagy értékű vagyontárgyakról van szó, nem zárható ki, hogy a szántók után majd ezek következnek. Az állami erdők, természetvédelmi területek még mindig veszélyben vannak.

Az LMP politikusa börtönbe küldené az államtitkárt

2016. május 2.

Hírek

Sallai R. Benedek szerint nem öncélúan kávézgatott Bitay államtitkár Mészáros Lőrinccel, hanem bűncselekményt készítettek elő. A képviselő több hasonló ügyről tud, ezért feljelentést tesz.

Magyarország kiárusítása folytatódik. Föld után halastavak

2016. január 18.

Hírek

Bizony itt külföldiek soha nem fognak termőföldet vásárolni-mondta Orbán Viktor miniszterelnök Jakab István elégedett bólogatása közben….valamikor, nem is olyan régen. Több megyében is külföldi vásárolta a legtöbb földet. A föld után jönnek a halastavak.

Greenpeace-akció a kishantosi földlopás ellen

2015. december 8.

Hírek

Greenpeace-aktivisták tiltakoznak a kishantosi biogazdaság által korábban bérelt földek Székesfehérváron zajló árverezése ellen jelenleg (december 8 13.00). Az aktivisták felmásztak a Türr István Képzõ és Kutató Intézet tetejére, ahol az árverések zajlanak, és 25 méteres „Földrablás” feliratot festették rá lemosható festékkel, valamint egy „El a kezekkel Kishantostól!” feliratú óriási transzparenset lógattak le az árverés termének… Tovább »

A Greenpeace ma eltemette a magyar vidéket

2015. november 23.

Hírek

A magyar vidék szimbolikus temetésén a Greenpeace koszorúkat helyezett el azoknak a gazdáknak és szervezeteknek a nevében, akiktől az elmúlt években sokszor jogtalanul vették el az állami földek bérleti jogát. Ezzel gazdák százait tették tönkre, megfosztva őket a legelőktől, így közvetve állatok tízezreit küldve a vágóhídra. Ötmilliárddal károsították meg egy hét alatt Magyarországot