Új lendület földügyekben

2019. május 4.

Hírek

Dolgozunk azon az átfogó birtokrendezési törvénycsomagon, ami jelentősen gyorsíthatja a megoldást – nyilatkozta Zambó Péter, az Agrárminisztérium februárban hivatalba lépett, földügyekért felelős államtitkára.

Elkezdődött a bandaháború az állami földek miatt

2016. január 26.

Hírek

A haveri bérlők haveri földtulajdonossá váltak, s még csak saját pénzt sem kell betenniük a vásárlásba: a korábbi bérleti díj fedezi az olcsó állami hitel törlesztőrészletét – nyilatkozta a Népszabadságnak Ángyán József volt fideszes földművelésügyi államtitkár. Nem vigasztalja, hogy évekkel előre megjósolta: ez történik majd mindannyiunk közös tulajdonával.

A magyar föld nem eladó! Demonstrációt szervez az LMP

2015. szeptember 4.

Hírek

Az LMP országos demonstrációt szervez az állami földek privatizálása elleni tiltakozásul szeptemberben – jelentette be mai budapesti sajtótájékoztatóján Sallai R. Benedek, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője. Azé legyen a föld, aki megműveli! – válaszolt a szakminisztérium.

Mészáros Lőrinc földműves, mutyi pedig nem lesz

2015. augusztus 30.

Hírek

Kedvezményesen nem adunk senkinek semmit! Nem lesz mutyi – mondta a Népszabadságnak Fazekas Sándor a 380 ezer hektár állami föld eladásáról. A földművelésügyi miniszter szerint a gázszerelő Mészáros Lőrinc, aki további földekhez juthat, földműves, „mert benne van a földművesek jegyzékében”.

Mire is ez a nagy sietség az állami földek eladásával?

2015. augusztus 28.

Hírek

Az Élőlánc Magyarországért májusi beadványa és a VI. Ángyán jelentés alapján a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni főosztály Korrupciós bűnözés elleni osztálya foglalkozik az állami földek pályázatainak ügyével.

Változások a földtörvényben

2015. január 5.

Hírek

Beváltotta a hozzá fűzött reményeket a tavaly május elsejétől hatályos földforgalmi törvény, ám az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy kisebb finomításokra szükség lesz – mondta a Magyar Nemzetnek a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Az NFA továbbra is önkényesen kezeli az állami földvagyont

2013. április 17.

Hírek

Lengyel Szilvia, az LMP vidékpolitikusa az elmúlt hetekben többféleképp is megpróbálta elérni, hogy a kis- és közepes gazdálkodók egyenlő esélyekkel juthassanak állami földhöz. Utolsó lehetőségként az LMP tegnap bírósághoz fordult a kisgazdálkodók érdekeinek védelmében. A nagy értékű állami vagyon hűtlen kezelése már hónapok óta politikai téma, a kormány mégsem tett lépéseket eddig a helyzet kivizsgálására.… Tovább »