A FÖLDGÖMB 2019/május-június

Kiadványok

A tartalomból: Francsics László: Utazás a Tű-galaxishoz… és még tovább – honnan tudhatjuk, milyen messze van? Jakab Gusztáv: A sárga ibolya Szigeti-Böröcz Ferenc: Újjáéledő varázslat – mesék és mesemondók Ladányi Tamás: Tavaszi űrállomás Fazakas László: Castello – Velence igazi arca Kupi László: Rubellit Szabó Zoltán: A nap, amikor az iráni lányok nővé válnak Sarusi István:… Tovább »

A FÖLDGÖMB 2019 tavaszi tematikus szám

Kiadványok

A tartalomból: Francsics László: Égi szabadság-szobor – egy rejtőzködő csillagköd a déli féltekén Vojnits András: Havasi cincér – az év rovarja, 2019 Ladányi Tamás: „Éjszakai repülés” Kupi László: A legmagyarabb ásvány Francsics László–Soponyai György: Fővárosi fényjáték – Holdhaló az alvó város felett Heiling Zsolt: „Apró közlemények” Sarusi István: Fényképészműterem a múltból Telbisz Tamás: Nemzeti park… Tovább »

A FÖLDGÖMB 2018 május

Kiadványok

A tartalomból: Francsics László: #FFF8E7 – az IC342, avagy milyen színű a kozmosz? Jakab Gusztáv: Újdonság a magyar flórában – a bojtorjánhere

Czajlik Zoltáné az idei Magyar Felfedező Nagydíj

2018. május 2.

Hírek

2018. április 28-án, a Felfedezők Napján, hatodik alkalommal adta át a Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány a Magyar Felfedező Nagydíjat. Az elismerést a kuratórium Czajlik Zoltánnak adományozta a légi régészet terén a Kárpát-medencében végzett nemzetközi hírű feltáró tevékenységéért, a rokontudományok sikeres bevonásával folytatott terepi régészeti kutatásaiért, valamint kimagasló kutatásszervező, csapatépítő munkájáért.

Fedezd fel a felfedezőket! Középpontban az éghajlatváltozás!

2018. április 22.

Hírek

A Földgömb magazin immár 6. alkalommal rendezi meg a Felfedezők Napját, ahol szakemberek hozzák testközelbe az expedíciók és a terepi kutatás izgalmas világát a család minden tagjának, egy ingyenes vidám fesztivál keretein belül. 2018. április 28. 10.00–19.00 Budapest Millenáris B-csarnok.

A FÖLDGÖMB 2017/december

Kiadványok

A tartalomból: Pillantás az égre: Francsics László: Kozmikus kincsestár – A Kúp-köd és a Karácsonyfa-halmaz Flóra és fauna: Morvai Szilárd: A specialista Halászsas Flóra és fauna: Jakab Gusztáv: Joó-ibolya